Od 27. prosinca do 8. siječnja kino Dječje kuće radi punom parom, a uz niz novih animiranih filmova na velikom platnu, na programu su i dvije trodnevne kreativne radionice za djecu – radionica glazbenog videospota i radionica animiranog filma

Kako bi zimski praznici djeci prošli u što ljepšem i kreativnijem duhu, Art-kino u kinu Dječje kuće od 27. do 8. prosinca priprema bogat filmski i radionički program. Filmske projekcije animiranih i igranih filmova za cijelu obitelj u spomenutom će se razdoblju održavati svim radnim danima, izuzev 2. siječnja, a paralelno su na repertoaru i dvije višednevne kreativne radionice za djecu – radionica glazbenog videospota i radionica animiranog filma.

FILMSKI PROGRAM

Filmski program 27. prosinca otvara novi animirani film Medo sa sjevera 4: Obiteljsko putovanje, a s nestrpljenjem se očekuje i igrano-animirana glazbena komedija za cijelu obitelj Lil, Lil, krokodil o raspjevanom krokodilu koji živi u centru New Yorka. Nastao prema poznatom književnom serijalu Bernarda Wabera, Lil, Lil, krokodil na veliko platno kina Dječje kuće stiže u četvrtak, 29. prosinca, a prikazuje se u sinkroniziranoj verziji.

Uz dodatne reprize animiranih hitova Mačak u čizmama: Posljednja želja i Čudesan svijet 3D, kraj godine u kino Dječje kuće donosi poseban program posvećen slavnoj Zagrebačkoj školi crtanog filma koja je europskoj filmskoj baštini dala više od 400 naslova vrijednih animiranih ostvarenja, nagrađenih s više od 400 najprestižnijih nagrada širom svijeta.

Iz te bogate riznice Zagrebačke škole za kraj godine, 30. prosinca, osmišljen je blok kratkometražnih crtanih filmova za mlađe uzraste kako bi se djeca upoznala s važnom i slavnom baštinom domaćeg crtanog filma.

Na programu su crtani filmovi prikladni za uzrast djece do 14 godina: Piccolo (Vukotić), Jaje (Mimica), Mali vlak (Vunak), Mrav dobra srca (Marks/Jutriša), Posjetitelj iz svemira (Grgić), Muzikalno prase (Grgić) i Kišobran (Gašparović). Za posjetitelje ovog programa osiguran je slobodan ulaz, uz rezervaciju mjesta e-poštom na: info@art-kino.org.

Šećer na kraju praznika u kinu Dječje kuće riječka je premijera prvog domaćeg animiranog filma stvaranog u tehnici 3D animacije Cvrčak i mravica, inspiriranog istoimenom Ezopovom basnom, koja se održava u subotu, 7. siječnja u dvostrukom terminu – u 17 i 19 sati – uz gostovanje članova filmske ekipe.

RADIONICE

U tijeku su prijave za radionicu glazbenog videospota, namijenjenu djeci od 9 do 11 godina, koja će se u studiju Dječje kuće održati od 27. do 29. prosinca, od 10 do 14 sati. U tom će se periodu polaznici detaljnije upoznati s ovim atraktivnim formatom videa, a potom će se – u društvu voditeljice radionice, redateljice Kristine Barišić – i sami okušati u snimanju vlastitog videospota.

Radionica je namijenjena svima koji vole plesati i pjevati, a žele naučiti i lip-syncati, snimati i montirati. Baza radionice bit će studio u Dječjoj kući, a filmski set čitava Dječja kuća i Art-kvart. Naknada za sudjelovanje na radionici iznosi 200,00 HRK (26,54 EUR), a prijave se primaju putem ovog Google obrasca.

Za isti uzrast, od 28. do 30. prosinca u studiju Dječje kuće, održava se i novo izdanje radionice animiranog filma gdje će polaznici snimiti zajednički animirani film. Trodnevna radionica, pod vodstvom animatorice Katrin Novaković, obuhvaća sve faze stvaranja animiranog filma: od osmišljavanja priče i izrade storyboarda, preko izrade scenografije i likova za priču, snimanja te, naposlijetku, snimanja i montiranja zvuka.

Broj mjesta na radionici je ograničen, naknada za sudjelovanje iznosi 200,00 HRK (26,54 EUR), a prijave se primaju putem ovog Google obrasca.

Ulaznice za filmske projekcije u Dječjoj kući dostupne su online putem stranice ulaznice.hr, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu).

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content