Dječja kuća nalazi se u art-kvartu “Benčić”, kompleksu bivše tvornice na samom rubu centra grada. Nalazi se na križanju naselja Potok i Brajda, a prema njoj se kreće veći dio ključnih gradskih prometnih linija.

U neposrednoj blizini nalaze se Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Palača šećerane (Muzej grada Rijeke) i Gradska knjižnica Rijeka (u izgradnji).

Do dovršetka izgradnje svih elemenata (uređenje okoliša i izgradnja središnje zgrade Gradske knjižnice Rijeka u t-objektu) glavni ulaz ostvaruje se prolazom iz Krešimirove ulice (između Palače šećerane i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti) ili iz smjera ulice Nikole Tesle (parking “Benčić”).

Dolazak do Dječje kuće ostvaruje se kroz razne oblike komunikacije.

Šetnjom

Do art-kvarta “Benčić” se pješke može doći iz bilo kojeg dijela grada, ovisno o formi i volji. Šetnja iz smjera naselja Rastočine ili Turnić na traje više od 20 minuta. Uz pravca Korza šetnja traje 10 minuta u pravcu zapada. Kada god ste u prilici preporučujemo šetnju do Dječje kuće.

Pješke do “Benčića”.

Javnim autobusom

Gotovo nema linije javnog gradskog prijevoza koja ne prolazi neposredno i uz art-kvart “Benčić” i našu Dječju kuću. Dolazite li iz smjera Opatije i Kantride tu je stanica kraj željezničkog kolodvora, dolazite li “s riječkih brda” iz smjera Zameta, Krnjeva, Turnića, Škurinja, Drenove (…) izaći ćete u Ulici Viktora Cara Emina ili Ulici Nikole Tesle, a dolazite li iz pravca istoka s Vežice, Krimeje, Trsata (…) vaše stanice se uglavnom u Krešimirovoj ulici točno ispred Palače Šećerane.

Za vozni red uvijek možete provjeriti stranicu Autotroleja.

Prepoznatljivi javni gradski prijevoz.

Biciklom

Rijeka zbog geografije i zgusnute strukture nije grad koji je “na prvu” prijatelj biciklista, ali i to se polako mijenja. Na pojedinim točkama u gradu dostupne su električne bicikle, a o njihovom korištenju istražite stranicu Ricikleta. Dječja kuća se nalazi u ravnom dijelu grada tako da dolazite li jednako ravnim ili blago strmim pravcima svakako iskoristite tu mogućnosti. Parkirati bicikle možete na sigurno ispred Dječje kuće.

Ricikleta e-bicikle za riječke ulice.

Romobilom

Romobili su ponekad zgodna igračka, a ponekad pravo prijevozno sredstvo. U Rijeci su kroz servis Bolt dostupni e-romobili s kojima se može jako brzo doći od lokacije do lokacije. Romobili su svakako zabavni, ali preporučujemo i oprez i kacigu kao zaštitu od eventualnog pada. Inače nam neće biti zabavno u Dječjoj kući.

Uz privatne romobile u Rijeci je dostupan i servis Bolt.

Vlakom

Art-kvart “Benčić” nalazi se u neposrednoj blizini središnjeg gradskog željezničkog kolodvora stoga dolazite li iz mjesta koja su s Rijekom povezana željezničkom prugom do Dječje kuće stižete za dvije minute. Samo pripazite uvijek na semafor pri prelasku ceste.

Vlak na peronu riječkog kolodvora.

Automobilom

Vjerojatno najpopularniji način komunikacije iako kada je god moguće preporučujemo alternativne načine dolaska jer budućnost gradskog kretanja i komunikacije je u pješačenju, javnom prijevozu, e-biciklima, romobilima i svemu onome što ulice čini manje zakrčenima, zrak manje smrdljivim, a naše tijelo zdravijim. U blizini Dječje kuće je izgrađeno parkiralište s devedesetak parkirnih mjesta s Rijeka Plus naplatom parkiranja.

Parkirališni prostor

Vidimo se u Dječjoj kući!

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content