Što je to Dječja kuća? 

Kulturni centar za djecu i nove generacije u Rijeci usmjeren sadržajima prema području umjetnosti i kulture u širem smislu, a posebno zainteresiran za nove i inovativne prakse iz sfere čitateljske, filmske, kazališne i suvremene umjetnosti. Nastala je iz potrebe za drugačijim pristupom stvaranju sadržaja za slobodno vrijeme djece, neformalnom obrazovanju i novim modelima organizacije ustanova.

Programski se razvijala i kao dio programa Rijeka 2020. – Europska prijestolnica kulture.

Tko radi u Dječjoj kući? 

Dječju kuću programski oblikuju ustanove u kulturi Grada Rijeke Gradska knjižnica Rijeka, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka i Muzej moderne i suvremene umjetnosti. Prema područjima bavljenja ustanova usmjereni su i programski interesi te programe realiziraju djelatnici navedenih organizacija i njihovi suradnici/partneri.

Što je ta zgrada bila nekada? 

Riječ je o staroj sušari bivše tvornice duhana iz 19. stoljeća te se u njoj sušio i skladištio duhan. Sagrađena je u novoj varijanti kao “kuća u kući” – stara unutrašnjost je srušena te je između preostalih zidova izgrađena nova zgrada koja je postala Dječja kuća.

Tko je kreirao arhitektonsko rješenje? 

Dječja kuća izgrađena je prema rješenju arhitekta Saše Randića. Njegovo razmišljanje o konceptu možete provjeriti ovdje

Kada je počela s radom? 

Otvorena je usred pandemije 26. ožujka 2021. godine te od tada radi u skladu mogućnostima propisanima epidemiološkim mjerama specifičnima za kulturne i odgojno-obrazovne aktivnosti. 

Što čini prostorni sadržaj Dječje kuće?

Dječja kuća sastoji se od multifunkcionalnih prostora različitog tipa za radionice iz sfere neformalnog obrazovanja, kino dvorane za profesionalne filmske projekcije, bara i dječje knjižnice. 

Plaća li se ulaz u Dječju kuću? 

Ulaz u samu Dječju kuću je slobodan kao i obilazak. Usluge Gradske knjižnice Rijeka mogu koristiti učlanjeni u knjižnicu, radionice su najčešće besplatne za korisnike, a ulaz na predstave i filmske projekcije naplaćuje se prema cjeniku pojedinog događanja. 

Gdje mogu vidjeti što se događa u Dječjoj kući? 

Događanja je najbolje pratiti kroz redovito ažurirani kalendar događanja na web stranici ovdje

Da li su prostori Dječje kuće dostupni teško pokretnim osobama? 

Svi prostori Dječje kuće dostupni su kroz kretanje liftom. 

Kome se mogu javiti ako želim organizirati program, predstavljanje knjige, projekciju, predstavu? 

Svi upiti se šalju na mail info@djecjakuca.hr te će vam se naš tim ubrzo javiti s daljnjim detaljima. Također uvijek se možete javiti matičnim partnerskim organizacijama u skladu s područjem vašeg interesa.

Vidimo se u “Benčiću”! 🙂

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content