Misija i vizija koja nas vodi…

Dječja kuća je prostor nove kulture za djecu, roditelje i sve razigrane pojedince. Živi u art-kvartu “Benčić” u suradnji Gradske knjižnice Rijeka, Art-kina, Gradskog kazališta lutaka Rijeka i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te ostalih suradnika.

Posebnost Dječje kuće leži u načinu rada s djecom i roditeljima koji u njoj provode vrijeme te u područjima rada i temama kojima se djeca u njoj mogu baviti.

Izrada animiranih filmova u filmskom studiju, izrada video reportaža, stvaranje muzike u glazbenom studiju, igranje video igri na velikom platnu projekcijske dvorane, izrada video igara, dizajn proizvoda i njihovo printanje putem 3D printera, pripovjedno kazalište u malom amfiteatru na krovu kuće, „slatko“ interaktivno kazalište za bebe, izrada lutki, „senzorno“ kazalište za djecu s posebnim naglaskom na radu s djecom s poteškoćama u razvoju, posebno prilagođene filmske projekcije za djecu s poteškoćama u razvoju, svakodnevne projekcije filmova za djecu, igraonica u knjižnici… samo su neke od aktivnosti koje za djecu, ali i njihove roditelje, okuplja i nudi riječka Dječja kuća.

Osnovni princip rada riječke Dječje kuće jest sinergija i multidisciplinarnost, što zapravo znači da se četiri ustanove isprepliću i povezuju ne samo u međusobnoj plodnoj suradnji, nego i u programskim sadržajima u kojima lutkari pričaju priče iz Stribora, ljubitelji knjiga ulaze u svijet 3D printanja, mali filmaši rade animacije moguće upravo s lutkama koje izrađuju njihovi prijatelji na lutkarskim radionicama… i sve tome slično.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content