Videospotovi su audiovizualni radovi koje zovemo namjenskim filmovima. Oni nam omogućuju da “vidimo” pjesmu onako kako ju je autor zamislio, oni mijenjaju način na koji slušamo i doživljavamo glazbu, a neki od njih prava su filmska remek-djela, osim što pomažu pjesmama da budu popularnije.

Radionicu videospota će voditi riječka redateljica, povjesničarka umjetnosti i fotografkinja Kristina Barišić. Kristina je režirala preko 40 glazbenih videospotova i vodit će nas kroz proces osmišljavanja i produkcije našeg zajedničkog filma.

Na ovoj ćemo radionici prvo razgovarati o povijesti videospotova i koja je njihova inicijalna svrha, zatim gledati primjere raznih vrsta i tehnika, a potom zajednički odabrati pjesmu, lokacije, garderobu, rekvizite, svjetla – i tko zna – možda ubacimo i neki grupni plesni pokret?

Za sve one koje vole plesati, pjevati, a žele naučiti lip-syncati, snimati i montirati, prijave su otvorene!

Baza radionice bit će Studio u Dječjoj kući, a filmski set čitava Dječja kuća i Art-kvart!
Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 9 do 11 godina.

Radionica traje od 27. do 29. prosinca od 10 do 14 sati.

Naknada za sudjelovanje na radionici iznosi 200,00 HRK (26,54 EUR), a prijaviti se možete putem ovog Google obrasca. Broj mjesta je ograničen, a potvrdu o sudjelovanju polaznici će primiti putem e-pošte.


organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content