Od 13. ožujka u sklopu programa Odjela za mlade Gradske knjižnice Rijeka i American Cornera Rijeka održat će se “Štošta o osnovama DJ-inga”, ciklus radionica za početnike.

Ciklus radionica za početnike, na temu “Štošta o osnovama DJ-inga” uključuje četiri radionice, koje će se održati tijekom četiri susreta u Dječjoj kući u kompleksu “Benčić”. Ciklus radionica namijenjen je polaznicima i polaznicama u dobi od 13 do 18 godina. Svaka od radionica u trajanju je od 90 minuta te uključuje interaktivni i kreativni način rada, a za sudjelovanje je potrebna prijava kao i mogućnost sudjelovanja tijekom sva četiri susreta.

Ciklus radionica pripremljen je za minimalno 4, a maksimalno 10 polaznika.

Prijave se primaju ispunjavanjem obrasca ovdje

Za pripremu i provedbu radionica zadužena je Mirela Pašić, pedagoginja, radnica s mladima i DJ-ica, s višegodišnjim iskustvom u radu s mladima, educirana za korištenje inovativnih i kreativnih metoda u radu, a pristup koji koristi u radu je interaktivan s ciljem poticanja aktivnog uključivanja sudionika. 

Radionice će se provoditi u poslijepodnevnim satima (od 18.00 do 19.30 sati) na zadane datume i teme kako slijedi: 

I. radionica – “Glazbeni metar – žanrovi po mojoj mjeri”; 13. ožujka 2023. godine

Prva radionica obuhvaća upoznavanje sudionika, istraživanje vlastitog interesa te stvaranje ugodne atmosfere, grupne kohezije, u kojoj će se polaznici osjećati sigurno i produktivno tijekom provođenja ciklusa radionica. Također, voditeljica i polaznici kreirat će zajednički dogovor o radu, vezan uz naše susrete kako bi se svi osjećali uvaženo i uključeno. Nakon uvodnog dijela i upoznavanja, polaznici će se upoznati s teorijskom osnovom, koja je potrebna kao i temelj i osnova da bi mogli razumjeti koncept DJ-inga (upoznavanje s ritmom, tempom, različitim žanrovima). Polaznici po završetku prve radionice dobivaju zadatak, koji je potrebno pripremiti za nadolazeći susret.

II. radionica – “Motaj kablove, snimaj beat-ove”; 15. ožujka 2023. godine

Druga po redu radionica obuhvaća kratak osvrt na prethodno realiziran susret te refleksiju na naučeno. Ova radionica također obuhvaća i praktični dio rada u programu za selekciju glazbe, miksanje i stvaranje beatova. Polaznici se tijekom ovog susreta upoznaju i s opremom potrebnom za izvođenje te s tehničkim dijelom “spajanja” opreme s razglasom. Polaznici po završetku prve radionice dobivaju zadatak, koji je potrebno pripremiti za nadolazeći susret.

III. radionica – “Moj prvi beat”; 20. ožujka 2023. godine

Treća po redu radionica obuhvaća kratak osvrt na prethodno realiziran susret te refleksiju na naučeno. Tijekom ovog susreta naglasak je na praktičnom radu polaznika te izradu njihovih prvih beatova te se započinje s pripremom za snimanje .mp3 datoteke svakog od polaznika. Voditeljica koristi individualan pristup u radu prema potrebi svakog od polaznika.

IV. radionica – “Mikser za glazbene poslastice”; 22.ožujka 2023. godine

Četvrta po redu radionica obuhvaća kratak osvrt na prethodno realiziran susret te refleksiju na naučeno. Tijekom ovog susreta naglasak je na praktičnom radu polaznika te na nastavku izrade i snimanja .mp3 datoteke, koja će ostati kao produkt svakom od polaznika, a u dogovoru s organizatorom, po završetku radionice realizirat će se glazbena izložba za roditelje i sve zainteresirane koji će moći poslušati glazbene zapise polaznika. Prije samog završetka radionice, posljednje u ovom ciklusu provest će se usmena i pismena evaluacija te refleksija grupe.

A vrhunac – nastup 24. 3. u snack&caffe baru Baltazar “Dječje kuće” na intru u rođendan Dječje kuće! 🙂

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content