mala ljetna škola arhitekture

Vrijeme: od 3. 7. do 5. 7. od 18:00 do 19:30 sati
Mjesto: Dječja kuća
Organizator: Gradska knjižnica Rijeka
Izvodi: Društvo arhitekata Rijeka
Dob: 9 – 14 godina
Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.
Napomena: radionica se odvija kao trodnevna te je poželjno sudjelovanje na svim susretima.

U maloj ljetnoj školi arhitekture, inspiriranoj našom dobro poznatom radionicom arhitekture Minijatura, u tri dana dinamičnog druženja proći ćemo proces razvoja arhitektonskog projekta – od početne ideje preko crteža do materijalizacije u 3D prostoru.

Vanjski prostor art kvarta Benčić biti će poligon za zamišljanje naših projekata. Naime, svaki dobar park često u sebi ima paviljon – poluzatvoren prostor namijenjen druženju i uživanju u hladu. Kroz trajanje radionice osmisliti ćemo najrazličitije paviljone koji bi mogli krasiti naš park Benčić.

Prvi dan se upoznajemo sa pojmom koncepta i ideja: kako neku arhitektonsku zamisao zabilježiti, nacrtati, dati joj ime i oblik? Drugi dan bavimo se prenošenjem ideja u arhitektonski crtež. Ovo je trenutak kada ideja postaje ozbiljnija, te dobiva dimenzije i materijalnost. Trećega dana naše ćemo crteže prenijeti u 3D prostor i provjeriti kako se ponašaju u stvarnosti.

Cjeloviti program festivala Tobogan 2024. pronađite ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content