blatna radionica

Vrijeme: 28. 6. od 9:00 do 10:30 sati
Mjesto: Dječja kuća
Organizator: Gradska knjižnica Rijeka
Izvodi: Andrea Kalanj,  Rainbow Roots – obrt za poduke i usluge
Dob: 8 mjeseci – 2,5 godina (uz roditeljsku pratnju)
Prijave: prijave na događanje se primaju putem obrasca ovdje.

Senzorička radionica crtanja s blatom i eksperimentiranjem s prirodnim materijalima kao tehnikama umjetnosti u kojoj će klinci posebice uživati!

U radionici će se koristiti prirodni materijali: razne nijanse zemlje umjesto boja, a prstići, ruke, grančice, lišće i cvijeće umjesto kistova. Uz vodstvo, djeca će se poticati da sami zamiješaju boje od blata te da isprobaju što više tehnike nanošenja boje na podlogu.

Cilj radionice je slobodna igra kroz istraživačko i iskustveno učenje te poticanje razvoja osjetila. Radionica će se održavati u vanjskom prostoru, a sastojati će se od dva platna, jedno na podu, a jedno koje visi sa zida/stabla. Cilj je da radionica bude zanimljiva i mlađoj i starijoj dobi “todlera”, tj. djeci koja pužu i koja već hodaju.

Andrea Kalanj, socijalna pedagoginja iz Rijeke, kroz svoj obrt za poduke Rainbow Roots, prenosi svoju ljubav prema prirodi i radu s djecom tako što organizira zabavne i edukativne radionice u prirodi s ciljem učenja o prirodi, u prirodi, kroz igru i istraživanje. Važan dio svake radionice je učenje o ekološkim konceptima, istraživanje, slobodna igra te razvoj životnih vještina u prirodnom okruženju.

Cjeloviti program festivala Tobogan 2024. pronađite ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content