Vrijeme: 1. 7. u 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Dječja kuća
Organizator: Gradska knjižnica Rijeka
Izvodi: Andrea Kalanj,  Rainbow Roots – obrt za poduke i usluge
Dob: 2 – 4 godine (uz roditeljsku pratnju)
Prijave: prijave na događanje se primaju putem obrasca ovdje.

All hands on deck!

Vrijeme je za veliku morsku čistku i zaštitu morskih životinja. Primjenom Montessori tehnika i pristupa u radionici koja se bavi ekologijom i zaštitom okoliša, omogućujemo djeci da se na zabavan način, kroz igru, upoznaju sa složenim konceptima recikliranja, odvajanja otpada, zaštite ekosustava i slično.

“More” će biti unaprijed pripremljeno te će sadržavati prirodne elemente iz morskog ekosustava (kamenčiće, školjke), morske životinje i elemente onečišćenja (razne vrtste otpada, ulja i sl.). Djeca će se poticati da hvataljkama skupe sve predmete koji ne pripadaju u morski ekosustav, raspoznaju ih te razvrstataju prema tipu otpada. Prikupljeni otpad, nakon razdvajanja slažemo na plakat i kreiramo važnu poruku zaštite našeg mora. Radionica se održava u vanjskom prostoru.

Andrea Kalanj, socijalna pedagoginja iz Rijeke, kroz svoj obrt za poduke Rainbow Roots, prenosi svoju ljubav prema prirodi i radu s djecom tako što organizira zabavne i edukativne radionice u prirodi s ciljem učenja o prirodi, u prirodi, kroz igru i istraživanje. Važan dio svake radionice je učenje o ekološkim konceptima, istraživanje, slobodna igra te razvoj životnih vještina u prirodnom okruženju.

Cjeloviti program festivala Tobogan 2024. pronađite ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content