predavanje 

vrijeme: 4. 7. u 19,00 – 20,00 sati

mjesto: Dječja kuća 

organizator: Gradska knjižnica Rijeka  

izvođač: Morana Jokić, predškolski pedagog, pedagog senzorne integracije GSID®

dob: za odrasle 

prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje

Senzorna integracija je važan proces u razvoju djeteta jer omogućuje mozgu da obradi informacije koje dolaze putem osjetila i da stvori smislene i organizirane reakcije na okolinu. Upravo taj proces omogućuje djetetu razumijevanje svijeta oko sebe, uspostavljanja veza s drugim ljudima te razvoju  motoričkih vještina, socijalnih vještina, pažnje, koncentracije, samoregulacije te emocionalne dobrobiti djeteta. Pružanje podrške senzornoj integraciji može poboljšati cjelokupni razvoj djeteta i olakšati mu svakodnevne aktivnosti i interakcije s okolinom.  

Programski ciklus imena “OK knjižnica, OK zajednica” u kojem OK simbolizira pojam “otporne knjižnice” posvećen je osnaživanju zajednice i pojedinca u kontekstu izazova suvremenosti i budućnosti na najrazličitijim područjima života – psihološkom zdravlju, urbanističkom razvoju, tehnološkim revolucijama… Sadržaji programa usmjereni su prema novome, progresivnom i budućnosti s ciljem učenja, inspiriranja i usmjeravanja prema konkretnim akcijama.  Financijsku podršku projektu “Otporna knjižnica za kvalitetniju zajednicu” pružilo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu kroz program American Cornera.

Svi programi festivala Tobogan su dostupni na linku ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content