Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija slavlja dječje knjige i čitanja u Dječjoj kući. Cjeloviti program pogledajte ovdje.

Vrijeme: 17. 4. u 17 sati

Lokacija: Dječja kuća

Dob: 7 – 14

Način prijave: Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Pričaonica koja će donijeti komadić doma djeci koja su ostala bez svega. Namijenjena je hrvatskoj i ukrajinskoj djeci s ciljem da se kroz razgovor i druženje povežu i podrže jedni druge u sigurnom okruženju.

Pričaonicu vodi učiteljica Alla Viter Klem koja je i sudski tumač za ruski i ukrajinski jezik. I sama rodom Ukrajinka rođena u Kijevu, no već više od 25 godina živi na hrvatskoj adresi.

Slikovnicu „Nevidljiva kuća” čitat ćemo paralelno na hrvatskom i ukrajinskom jeziku. Priča je to o izbjeglištvu ispričana iz perspektive malene djevojčice Kale koja ne razumije točno što se događa, ali zna da joj nedostaje njezin dom, baka, djed i omiljena igračka. Potom ćemo zaigrati igru „žabica gatalica” kako bismo se bolje upoznali i povezali, a onda ćemo izraditi srca u bojama ukrajinske i hrvatske zastave.

Preporučena dječja knjiga: 

Biljana S. Crvenkovska, Vane Kosturanov: Nevidljiva kuća 

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content