Festival Tobogan priključuje se proslavi 100 godina postojanja studija Disney s jednim od njihovih najpoznatijih animiranih filmova – Kralj lavova (1994.) – koji će se prikazati pod zvjezdanim nebom Ljetnog Art-kina u srijedu, 5. srpnja u 21:30 sati.

Doživite na velikom platnu nevjerojatnu avanturu odrastanja lavića Simbe koji ne može dočekati postati kraljem, tražeći svoju sudbinu u velikom i uzbudljivom krugu života. Naime, bezbrižno djetinjstvo princa Simbe, sina moćnog kralja Mufase, naglo je prekinuto kada mu ujak Skar ubije oca, a Simbu proglasi odgovornim i protjera ga iz kraljevstva. U progonstvu se lavić sprijatelji s bradavičastom svinjom Pumbom i merkatom Timonom, s kojima provodi dane i od kojih uči. No godine prolaze i Simba ne može pobjeći od prošlosti te ga posjeti duh oca, koji mu govori da se mora vratiti u kraljevstvo, poraziti Skara te zauzeti mjesto na tronu. Prihvaćajući hakuna matata filozofiju, u društvu svojih komičnih prijatelja, Simba kreće uzeti ono što mu pripada.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu).

Ljetno Art-kino nalazi se u dvorištu Kapucinskog samostana, a ulazi se kroz Art-kino (Krešimirova 2). U slučaju lošeg vremena, projekcija se održava u dvorani Art-kina.

Originalni naziv: The Lion King

Zemlja, godina: Sjedinjene Američke Države, 1994.

Žanr: animirani

Režija: Roger Allers, Rob Minkoff

Scenarij: Irene Mecchi, Jonathan Roberts, Linda Woolverton

Glasovi: Matthew Broderick, Jeremy Irons, Jeams Earl Jones

Montaža: Ivan Bilancio

Glazba: Hans Zimmer

Produkcija: Walt Disney Pictures, Walt Disney Feature Animation

Distribucija: CONfilm

Cjeloviti program festivala Tobogan 2023. pronađite ovdje.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content