Video igre u stripu: kreativni uvodni tečaj

Vrijeme: 1. 7 do 3. 7. od 10:00 do 11:30 sati
Mjesto: Rasadnik
Organizator: Gradska knjižnica Rijeka
Izvodi: Enver Krivac
Dob: 12 – 15 godina
Prijave: Prijave na događanje primaju se putem obrasca ovdje.
Napomena: prijave vrijede za sva tri dana.

Ova uzbudljiva trodnevna radionica zamišljena je kao uvodni tečaj o osnovama strip stvaralaštva i posvećena je video igrama.
Bez obzira jeste li početnik ili imate iskustva u crtanju, naš program će vam pomoći da razvijete svoje vještine i kreativnost.

Što možete očekivati?

Za početak, osmislit ćemo jednu pasicu stripa od maksimalno tri sličice, a potom oblikovati osnovnu tročinsku strukturu stripa, što je ključno za svaku priču. Kroz nastanak jedne stranice stripa proći ćemo osnovne pojmove kao što su lik, scenarij, skica, razrada, istraživanje, kadriranj, i tehnike crtanja.
Na radionici ćemo crtati poznate likove iz video igara, što će biti zabavno i inspirativno za sve sudionike. Fokus ćemo staviti na praktični rad i proizvodnju stripova jer vjerujemo da je najbolji način učenja kroz igru i kreativno stvaranje. Ako već crtate stripove ili ilustracije, ponesite svoje radove i podijelite ih s nama!
Vidimo se na radionici gdje ćemo zajedno istraživati svijet stripova kroz oči video igara!

Aktivnost se održava kao dio programa American Corner Rijeka.

Cjeloviti program festivala Tobogan 2024. pronađite ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content