radionica za roditelje 

vrijeme: 5. 7. u 18,30 sati

mjesto: Dječja kuća

organizator: Gradska knjižnica Rijeka 

izvođač: Jadranka Eda Tomljanović ( Udruga RAST)

dob: za odrasle 

način prijave: prijave za susret primaju se putem online obrasca ovdje.

Današnja djeca previše vremena provode u sjedećim aktivnostima, gledajući TV, vozeći se u kolicima, autima ili su ispred računala. Djeca trebaju što više boraviti u prirodi, na igralištima, u parkovima, trčati, penjati se, skakati, jer to ne samo što utječe na razvoj motoričkih aktivnosti, nego direktno utječe i na njihov kognitivni razvoj.

Takva djeca su kreativnija, otvorenija, imaju razvijenije kritičko mišljenje i sposobnost rješavanja problema, te ispoljavaju manje negativnih ponašanja i emocija, poput agresije i ljutnje. Na radionici će se govoriti o dobrobitima za djecu kada rastu u doticaju s prirodom, borave na vanjskom prostoru po kiši i vjetru, te koriste različite prirodne resurse. 

Programski ciklus imena “OK knjižnica, OK zajednica” u kojem OK simbolizira pojam “otporne knjižnice” posvećen je osnaživanju zajednice i pojedinca u kontekstu izazova suvremenosti i budućnosti na najrazličitijim područjima života – psihološkom zdravlju, urbanističkom razvoju, tehnološkim revolucijama… Sadržaji programa usmjereni su prema novome, progresivnom i budućnosti s ciljem učenja, inspiriranja i usmjeravanja prema konkretnim akcijama.  Financijsku podršku projektu “Otporna knjižnica za kvalitetniju zajednicu” pružilo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu kroz program American Cornera.

Svi programi festivala Tobogan su dostupni na linku ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content