Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija slavlja dječje knjige i čitanja u Dječjoj kući. Cjeloviti program pogledajte ovdje.

Vrijeme: 19. 4. u 10 sati 

Lokacija: Dječja kuća

Dob: 4 – 6

Izvodi: Jelena Pervan

Način prijave: Prijave se primaju putem obrasca ovdje. 

Jelena Pervan napisala je pet urnebesno smiješnih, zabavnih, ali sve u svemu vrlo poučnih priča o higijeni, u kojima glavnu ulogu imaju Mrljek i Prljek. Ove dvije zloćkaste bakterije obožavaju sve što je mrljavo, prljavo, bljakasto, fujkasto, sluzavo i smrdljivo. Uz sve to, Mrljek i Prljek su i pomalo zbunjeni, nestašni, nespretni i trapavi. Uglavnom gledaju svoja posla i rade ono što njih najviše veseli. A s obzirom na to da u svemu pretjeruju, na kraju sami sebi zakuhaju veliku nevolju.Mrljek i Prljek u svojim su se avanturama našli na neopranoj kosi djevojčice Rite, pokvarenom zubiću dječaka Lovre, prljavim ručicama djevojčice Nore, u neurednoj sobi djevojčice Pavle i na smrdljivim nogama dječaka Huga.

Splićanka sa zagrebačkom adresom, ali s izraženim splitskim dišpetom. Rođena 1992., odrasla na šestom katu zgrade bez lifta, tvrdoglava, uvijek gladna i kreativno neuredna. Po zanimanju novinarka, po pozivu književnica za djecu. Stvoriteljica Mrljeka i Prljeka, Hrkala, Tonke, sutrića, Pjegave Ive, bake Zmazanke i mnogih drugih likova iz autorskih priča i slikovnica. Promovirati priču i družiti se s djecom volim i više od pudinga od vanilije i svih kremšnita samoborskih. 

Preporučena dječja knjiga: 

Jelena Pervan: Mrljek i Prljek

Jelena Pervan: Mrljek i Prljek na smrdljivom putovanju

Jelena Pervan: Mrljek i Prljek slave fujkasti rođendan

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content