Tko nije još upoznao Strašku, svakako mu preporučujemo. Slikovnice “Straška postavlja teška pitanja” i “Straška izvrće neistine” govore o Straški, djevojčici uvijek gladnoj znanja koja otvorena uma uči o životu ne bojeći se postavljati pitanja koja i odrasli često zaobilaze.

Vrijeme održavanja: ponedjeljak 25. 4. u 18

Lokacija: Dječja kuća (Šuma Striborova)

Izvođač: Mia Aćimović

Dob: 6 – 8

Prijava: prijave.programi@gkri.hr

23.4.: Prijave su zatvorene, aktivnost je popunjena.

Upoznajući život i djelo Marie Curie, Straška razmišlja o drugačijim vremenima i različitim običajima, što je inspirira da postavlja pitanja na koja nije lako odgovoriti. „Jedna od divnih klopki koje ova slikovnica skriva je i ta da se ona zapravo obraća i roditeljima. Kad ne razumije neke norme društvenih konvencija Straška traži odgovore od roditelja. Očekujemo da će se na isti način i roditelji koji budu čitali ove slikovnice svojoj djeci morati suočiti s nekim važnim pitanjima, te ući u dijalog s djecom, i to je najveća vrijednost knjiga o Straški. Fraza da najviše možemo naučiti od vlastite djece nije floskula.

Svijet u kojem živimo je kompleksan i ako ne preispitujemo neke utabane istine u opasnosti smo da ih prihvatio zdravo za gotovo. Dječja nevina znatiželja moćno je oružje protiv te opasnosti.” rekao je njihov autor Želimir Periš.Straška je izašla iz kreativnog pogona Fierce Women, društvenog poduzeća koje u suradnji s umjetnicama, aktivistkinjama, teoretičarkama i znanstvenicama, kao i inicijativama iz cijelog svijeta, razvija nove proizvode koje osvještavaju društvo o rodnoj ravnopravnosti istovremeno potičući poduzetništvo i kulturno-umjetničku produkciju žena.

Program je dio manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, središnje manifestacije u Primorsko-goranskoj županiji posvećenoj razvoju čitalačke kulture djece koja se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije. Pokretač i organizator manifestacije je Gradska knjižnica Rijeka u suradnji s programskim partnerima i suradnicima. Sudjelovanje na aktivnostima je slobodno uz obveznu prijavu, a cjeloviti program možete provjeriti ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content