zelena radionica

Vrijeme: 2. 7. u 17:30 do 19:00 sati
Mjesto: ispred DK
Organizator: Gradska knjižnica Rijeka
Izvodi: Daniela Torjan
Dob: 5 – 9 godina
Prijave: prijave na događanje se primaju putem obrasca ovdje.

Dobrodošli na našu radionicu “Zelena Srećonoša”, gdje ćemo zajedno istražiti kako biljke donose radost u naš svijet. Kroz naše aktivnosti zajedno ćemo otkrivati tajne koje nam biljke nesebično otkrivaju.

Ovdje ćemo djecu učiti važnosti kompostiranja i kako na taj način mogu doprinijeti očuvanju okoliša. Kroz interaktivni dio, djeca će shvatiti kako recikliranje organskog otpada može stvoriti hranjivu podlogu za biljke.

Također, djeca će sudjelovati u pripremi supstrata za sadnju – naučit će kako pravilno pripremiti tlo kako bi biljke rasle zdravo i sretno, dok će istovremeno razvijati svoju brigu za okoliš.

Kreativna aktivnost namijenjena i razvijanju motoričkih vještina kroz upotrebu alata. Upotrijebit ćemo čekić, čavle, žicu i plutene čepove kako bismo od korištenih limenki izradili vlastite posude za sadnju biljaka. Ova aktivnost potiče kreativnost i osjećaj odgovornosti za stvaranje nečeg upotrebljivog iz već korištenih predmeta.

Djeca će slušati o sukulentima, među koje spada Crasula Ovata, odnosno Zelena srećonoša. Pokazat ćemo im kako pravilno presaditi biljku u posude koje su sami izradili i brinuti se o njoj kako bi rasla zdravo. Potaknut ćemo ih da nastave brinuti o svojim biljkama i da se raduju njihovom rastu.

Ova radionica spaja edukaciju o vrtlarenju s kreativnim izražavanjem, pružajući djeci priliku da nauče o važnosti očuvanja prirode dok istovremeno razvijaju svoju maštovitost i vještine.

Cjeloviti program festivala Tobogan 2024. pronađite ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content