trening za roditelje

Vrijeme: 6. 7. u 17:00 do 20:00 sati
Mjesto: Dječja kuća
Organizator: Gradska knjižnica Rijeka
Izvodi: Ivana Marijančić
Dob: odrasli
Prijave: prijave na događanje se primaju putem obrasca ovdje.

Što je improvizacija?

Improvizacija dolazi od latinske riječi improvisus, što bi u prijevodu bilo: nepredviđen, nenadan, neslućen.

Potrebna je vještina da bi se zadovoljavajuća priča kreirala spontano. Mnoge od tih vještina prakticiramo od rođenja. Prisutnost, slušanje i zaigranost, koji su neophodni za improviziranje, možemo vidjeti kod četverogodišnjaka. Većini odraslih potreban je neki oblik treninga da bi ponovno uhvatili barem dio te autentičnosti.

Improvizatori uzimaju svoju inspiraciju od drugih i tako nalaze materijal za scene, hitro i bistro opažajući “sada i ovdje” i koristeći ono što već imamo. Dobivamo bogat tečan sadržaj. Te vještine ćemo na radionici učiti igranjem igara i osvještavati kada je situacija protočna, a kada blokirana, kad situacija zapinje, a kad timski rad ide naprijed.

Tijekom improviziranja, izvođače ne vodi napisani tekst, već oni igraju potpuno jedan s drugim, a da bi ishod bio pozitivan, potrebna je maksimalna angažiranost. Dok rade impro-vježbe, izvođači oslobađaju misli od uobičajenih mehaniziranih postupaka, oslobađaju sloj po sloj naučenog i krutog ponašanja i postepeno otključavaju dječju zaigranost i živahnost u sebi. Vježbe imaju specifična pravila, ishod je nepoznat i dijeli se direktno sa partnerima i publikom.

U svijetu impro-vježbe prakticiraju ljudi svih zanimanja i to je sastavni dio osobnog razvoja. Redovitim treninzima osobe u svojim radnim sredinama postaju fleksibilnije, prijemčivije i reagiraju s više lakoće. Često se impro-vježbe prakticiraju u sredinama u kojima je potrebno napraviti dobar tim, kao anti-stresna aktivnost, te sa osobama od kojih se u poslu traži brzo i kreativno reagiranje.

Cjeloviti program festivala Tobogan 2024. pronađite ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content