Vrijeme održavanja: od 3. do 5.7. u terminima od 10 do 13 sati
Lokacija: Dječja kuća, galerija
Uzrast: 9-12 godina
Organizator: Art-kino
Broj polaznika: 6

Djeca su najveći ljubitelji animiranih filmova, a medij animacije pruža velike mogućnosti u njihovom izražavanju.

Na ovoj će radionici polaznici naučiti kako nastaje animirani film i upoznati se s osnovnim konceptima animacije. Osmislit će priču, naučiti što je i čemu služi storyboard, napraviti mizanscenu, namjestiti svjetlo, pomicati likove, stvarati pokret, bilježiti ga kamerom i upoznati se s osnovnim načelima računalnih programa za montažu u kojoj će napraviti kratki animirani film u tehnici stop-motion animacije.

Posljednjeg dana Tobogana animirani će rad biti javno prikazan zajedno s ostalim radioničkim filmovima, a uslijedit će i podjela diploma za sudjelovanje na radionici i festivalu.

Voditeljica radionice je animatorica i VJ-ica Katrin Novaković.

Katrin Novaković diplomirala je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, odsjek Film i video, te magistrirala Animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Stručnu je praksu odradila u studiju za animaciju Trikk17 u Hamburgu u Njemačkoj. Nakon studija samostalno radi kao freelancer te često surađuje s drugim umjetnicima, glazbenicima i kulturnim udrugama. Uglavnom radi u tehnici stop-motion animacije koju često kombinira s drugim medijima, eksperimentirajući s različitim materijalima i načinima stvaranja. U 2020. je član selekcijske komisije i stručnog žirija na nekoliko festivala animiranih filmova. Svoje stečeno iskustvo i znanje prenosi dalje vodeći radionice stop-motion animacije za djecu i odrasle.

Prijave se zaprimaju putem ovog obrasca.

Napomena: naknada za sudjelovanje na radionici iznosi 30 EUR
Po završetku radionice na e-mail prijavitelja stiže uplatnica koju roditelj/staratelj treba platiti do datuma navedenog kao dospijeće računa na uplatnici.
Broj mjesta na radionici je ograničen, a potvrda o sudjelovanju dolazi e-poštom.

Cjeloviti program festivala Tobogan 2023. pronađite ovdje.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content