interaktivna radionica istraživanja muzeja i prirode 

vrijeme: 29. 6. u 10,00 sati

mjesto: Dječja kuća 

organizator: Prirodoslovni muzej Rijeka

izvođač: Anita Hodak iz Prirodoslovnog muzeja Rijeka

dob: 7 – 10 godina 

način prijave: prijave se primaju putem online obrasca ovdje

Pustolovine šašavih znanstvenika otkrit će nam poneke tajne u svijetu prirodoslovlja na zanimljiv, drugačiji i neobičan način. Kroz interaktivnu radionicu istražit ćemo razne muzejske predmete, to jest suhe i mokre preparate, kao što su kukci, šišmiš, kost špiljskog medvjeda, koža morskog psa, ptičja perja, zmijski kostur i zmijska koža. Istraživanje započinjemo sa zanimljivim pokusom u kojem ćemo istražiti zelenu boju lista, postaviti znanstvenu teoriju i otkriti je li točna. Zatim krećemo u let i upoznajemo tajanstveni svijet sitnih bića – kukaca i njihovih većih (ne)prijatelja ptica. 

Nakon toga, uz pomoć morske abecede otkrivamo nazive i izgled vladara mora – morskih pasa iz prirodoslovnog muzeja. Pokušat ćemo otkriti i koje se životinje kriju iza uvećanih fotografija njihovih koža. Razgibat ćemo um i tijelo kroz igre i razna muzejska pomagala. Istražite, otkrivajte i uživajte u svijetu muzejskih pustolovina koje samo za vas stižu u Dječju kuću! A sve to uz puno dobre volje, strpljenje i društvo prijatelja. Vidimo se!

Svi programi festivala Tobogan su dostupni na linku ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content