Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija slavlja dječje knjige i čitanja u Dječjoj kući. Cjeloviti program pogledajte ovdje.

Vrijeme: 22. 4. u 17 sati

Lokacija: Dječja kuća

Dob: 4 – 8

Izvodi: Katarina Ivanjek i Vitomir Ivanjek 

Način prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Dobrodošli na Karneval životinja!

Što je Karneval? U što se djeca maskiraju? Tko se maskirao u neku životinju? Koju? Kako se ta životinja glasa? Glasanje životinja možemo oponašati glasom ili nekim drugim zvukom (topot nogu), ali i glazbom.

Tako je poznati francuski skladatelj Camille Saint-Saens skladao suitu Karneval životinja kad mu je bila 51 godina. Napisao ju je kao nešto zabavno i nije htio da bude ikada biti izvedena u javnosti dok je on živ, jer mu je bila jako zabavna, a tada su skladatelji pisali samo ozbiljna djela. U slikovnici ćemo se susresti s pojmom stavka tj. glazbenog odlomka i saznati koliko ih ima.

Svaki stavak govori o jednoj životinji, a poslušat ćemo neke od ulomaka. U slikovnici iz koje ćemo pročitati dio priče djeca mogu pronaći i poslušati kratke dijelove devet stavaka.

Na početku ćemo uz zvuke glasovira pokušati oponašati zvukove nekih životinje, a djeca će ih pokušati prepoznati. Pročitat ćemo odlomke iz slikovnice, a zatim će Vitomir odsvirati dio stavaka iz naše slikovnice (Lavovski marš, Slon, Akvarij, Aviarij, Fosili; Labudovi, Finale).

Kako završava ovaj Karneval? Tako da mama poziva dječake i igra završava… Ali svi su veseli zbog lijepog vremena koje su proveli zajedno. Na kraju će Vitomir improvizirati s djecom i uz kratku pripremu izvesti jednu zajedničku glazbenu točku u kojoj sva djeca iz publike mogu aktivno sudjelovati. Tko bi odolio? 

Preporučena dječja knjiga:

Orkestar priča priču: karneval životinja

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content