radionica za djecu

Vrijeme: 26. 6. od 17:00 do 19:00 sati
Mjesto: Propeler u dvorištu “Benčić”
Organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnosti
Izvodi: Jadranka Lacković // MMSU
Dob: 8 – 12 godina
Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Umjetnica Jadranka Lacković uvesti će nas u svijet podmorja s radionicom izrade morskih čudovišta. To će biti ribe svih vrsta, a možda se nađe i pokoja sipa ili hobotnica. Kartone velikih dimenzija rezati ćemo u obliku životinja, ocrtavati ćemo s raznim bojama te ćemo ih moći na kraju i obući i sami se pretvoriti u morska čudovišta, a dvorište Art kvarta u naše podmorje!

O Jadranki Lacković:

Magistra primijenjenih umjetnosti, akademska slikarica i muralistica Jadranka Lacković rođena je u Rijeci 1986 godine. Likovnu naobrazbu započinje na LIADO (Likovno Istraživački Atelier Darovitih Osnovnoškolaca) nakon kojeg upisuje Srednju školu za primijenjenu umjetnost i dizajn (smjer Industrijski dizajn). Diplomirala je primijenjeno slikarstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Stažirala je u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka. Radila je na kazališnim predstavama i kratkim filmovima. 2015 godine sa kolegicama Dunjom Kodrnja i Marijom Kajapi pokreće kreativni atelier ArtMašina u sklopu kojeg promiču vizualnu kulturu i praktične diy vještine u svakodnevnom životu. Atelier ArtMašina iza sebe ima višegodišnju suradnju sa švicarskom školom ISZL (International School of Zug and Luzern), festivalom Tobogan, Dječjom Kućom, Dječjim odjelom Stribor Gradske knjižnice u Rijeci, Kastavskim kulturnim letom…

Jadranka 2010. godine počinje stvarati u domeni street arta i ilustracije pod imenom ojoMAGico. Njezini murali dio su gradskih fasada Rijeke, Beograda, Koprivnice, Siska, Opuzena a od recentnijih radova svakako se ističe mural nastao u centru Bruxellesa (Belgija) u travnju 2021. godine kada je kao predstavnih Balkana sudjelovala na 15. Balkan Trafik Festivalu. Oslikala je mural u novom prostoru Udruge SOS – centra za nenasilje i ljudska prava, oslikala je jaslice neurološkog odjela Dječje bolnice na Kantridi, hodnik istražnog zatvora u Rijeci u sklopu projekta Melinde Šefčić ”Sloboda stvaranja”, ”Laboratorij za učenje” prostor za rad sa djecom i mladima udruge UZOR.

Iza sebe ima višegodišnje iskustvo u radu sa djecom kojeg je između ostalog usavršavala godinama gostujući kao voditelj radionica na festivalu Špancirfest (Varaždin), Festivalu uličnih čarobnjaka (Pula, Novigrad i Labin) i Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku.

Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU i HDLUR).

Cjeloviti program festivala Tobogan 2024. pronađite ovdje.

organizira: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content