Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija slavlja dječje knjige i čitanja u Dječjoj kući. Cjeloviti program pogledajte ovdje.

Vrijeme: 18. 4. u 17 sati

Lokacija: Dvorana @Dječja kuća

Dob: 4 – 10

Izvodi: Filmaktiv i Udruga gluhih i nagluhih PGŽ

Način prijave: Prijave se primaju putem obrasca ovdje

Naši dragi inkluzivni gosti i suradnici u kino Dječje kuće stižu s inkluzivnim projekcijama u sklopu projekta Film svima 2023. Uz sjajan film Jelene Oroz, nastao u Bonobo produkciji u kojem se grupica šumskih životinja upušta u avanturu učenja pisanja, mi se spremamo napraviti naše prve korake hrvatskog znakovnog jezika uz Ivonu i Maju iz projekta Film svima svugdje (Filmaktiv i Udruga gluhih i nagluhih PGŽ).

Vjeverica, tigar, jež i slon putem će napisati mnogo krivih slova i naopakih riječi, ali na kraju će se uvjeriti u važnost zajedništva, upornosti i znanja, a mi ćemo naučiti dvoručnu abecedu i osnovne pojmove hrvatskog znakovnog jezika te osvijestiti važnost inkluzije i solidarnosti.

Projekt Film svima svugdje 2023 provodi Filmaktiv u partnerstvu s Udrugom gluhih i nagluhih PGŽ te zahvaljujući podršci ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Preporučena dječja knjiga: 

Jasna Žmak i Jelena Oroz: Pisma na kraju šume 

Jelena Pervan: Gdje se skrila Lina

Nataša Šunić Vargec: Ljepota razlika

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content