Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija slavlja dječje knjige i čitanja u Dječjoj kući. Cjeloviti program pogledajte ovdje.

Vrijeme: 19. 4. u 18 sati

Lokacija: Dječja kuća

Dob: 5 – 10

Izvodi: Studentice 4. godine Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Učiteljskog studija, Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

Način prijave: Prijave se primaju putem obrasca ovdje

Imigrantska drama nije lako gledljiva ni preživljiva, kao ni ukrajinsko stradanje. Pokretanje ljudi je normalna pojava, ali je grozno kada je uzrokovano nasiljem i prisilom. Djecu ne treba držati u balonu od groznih tema, ali treba biti oprezan u stvaranju kontakta. Slikovnice “Nevidljiva kuća” i “Boje mojega doma” u tome sigurno mogu pomoći. 

Riječi bolest, glad, rat, bijeg i smrt neke su od riječi koje je djevojčica Kala čula u razgovoru roditelja, ali i riječi o kojima roditelji nisu željeli razgovarati u Kalinom prisustvu. Putovali su, kao i mnoge druge obitelji, no nije znala gdje ni zašto. Malena Kala mora na brzinu napustiti svoj dom. Ona s roditeljima odlazi na dugo, iscrpljujuće i zastrašujuće putovanje bez kraja. Kala ne razumije što se događa, ali zna da joj nedostaje njezina kuća, zajedno s bakom, djedom i omiljenom igračkom – zekom.

Ova priča posvećena je svoj djeci koja su izgubila svoje domove, obitelji i prijatelje. Za sve one koji su ostavili svoje domove daleko iza sebe i prošli težak put kako bi stigli u tuđe zemlje. I za sve one koji dom uvijek nose u sebi, gdje god da se nalazili.

Uz pričaonicu na druženju će nam se pridružiti i neki od volontera s riječkog željezničkog kolodvora koji su dobro upoznali ljudsku imigrantsku dramu pomažući im na različite načine. 

Preporučena dječja knjiga: 

Biljana Crvenkovska: Nevidljiva kuća 

Boje mojega doma

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content