doživljajno kazalište za bebe

Autorica koncepta i redateljica: Mila Čuljak

Scenografkinja, kostimografkinja i autorica vizualnog identiteta: Mejra Mujičić 

Skladatelj: Adam Semijalac

Koautori: Alex Đaković, Damir Orlić i David Petrović

Izvođači: Alex Đaković, Damir Orlić i Petra Vučković

Trajanje: 30 minuta 

Za uzrast: 8 mjeseci do 3 godine

Gradsko kazalište lutaka Rijeka otvorilo je novu kazališnu formu na riječkoj sceni, koja se nakon pandemijskih godina ponovno vraća. Radi se o doživljajnom kazalištu za bebe i najmlađu djecu koja još puze, koja su tek prohodala, djecu u pelenama. To je oblik izvedbene umjetnosti koji je na rubu između kazališne izvedbe s animacijskim elementima i likovno-zvučne instalacije u prostoru. Dakle, riječ je o neklasičnoj predstavi, spoju likovnih, izvedbenih i glazbenih senzacija koji tvore novi umjetnički prostor u kojem se dijete direktno s izvođačima prepušta doživljaju i bazičnoj percepciji umjetnosti.

Stvarajući i izvodeći predstavu, bebama nastojimo ponuditi primjereno i upravo za njih rađeno kazalište koje prije svega ruši konvenciju klasičnoga kazališta te poziva na interaktivnost, što je najtočnije i najprimjerenije najmlađima za prvi susret s kazalištem, a nekima i s umjetnošću uopće. Predstava nastoji najmlađim gledateljima na blizak način zaokupiti pažnju raznim senzoričkim atrakcijama, kroz neobično doživljajno-čulno-osjetilno putovanje ove suptilne, gotovo meditativne, a opet ritmički, dinamički postavljene izvedbe, koja je uz to zanimljiva i roditeljima. Predstavom, dakle, već od najranije dobi senzibiliziramo najmlađe kao nove gledatelje i to prije svega kroz kazalište kao prostor doživljaja, mašte, kreacije i igre.

Termini održavanja:
Srijeda, 28. 6. 2023. u 10:00 i 17:00 sati
Četvrtak, 29. 6. 2023. u 10:00, 17:00 i 18:30 sati
Petak, 30. 6. 2023. u 10:00, 17:00 i 18:30 sati
Subota, 1. 7. 2023. u 10:00, 17:00 i 18:30 sati

Način prijave: Ulaznice se mogu kupiti online u webshopu GKL Rijeka (https://gkl-rijeka.mojekarte.hr/hr/all.html) te putem platforme Mojekarte.hr. 

Rezervacija ulaznica na mail blagajne Gradskog kazališta lutaka Rijeka: blagajna.gklri@gmail.com

Radno vrijeme Blagajne: sat vremena prije početka programa na lokaciji izvedbe (u prizemlju Dječje kuće)

Napomena: Rezervirane ulaznice moraju se kupiti najkasnije 30 minuta prije početka izvedbe. Okupljanje publike uoči izvedbe je u prizemlju Dječje kuće! 

Cijena ulaznice: 4,50 EUR / 33,91 kuna (Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK)

Cjeloviti program festivala Tobogan 2023. pronađite ovdje: https://djecjakuca.hr/tobogan-2023-jedinstveni-festival-djecje-kuce-vama-na-raspolaganju-s-gotovo-111-radionica-susreta-izvedbi-igara/

organizira: Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content