U suradnji s našim prijateljima iz projekta Film svima, za otvorenje Tobogana u kinu Dječje kuće Art-kino organizira inkluzivnu projekciju domaćeg kino hita za djecu i mlade Moj dida je pao s Marsa, prilagođenu gluhim i nagluhim osobama. Uz projekciju filma, održat će se i kratak popratni razgovor na temu inkluzivnosti te edukacija hrvatskog znakovnog jezika kako bismo svi zajedno, i veliki i mali, osvijestili kada, gdje i kako možemo biti inkluzivniji i otvoreniji prema drugima.

Moj dida je pao s Marsa prvi je hrvatski znanstvenofantastični film za djecu, a govori o životu djevojčice Une koji se u trenu preokrene kada njenog didu otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je dida i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao njegov pilot, mali mrzovoljni robot Dodo. Situacija nije jednostavna, Una i robot imaju manje od 24 sata da pronađu i spase didu!

Ulaz na program je slobodan uz obaveznu rezervaciju sjedala e-poštom na pr@art-kino.org.

Informacije o filmu:

Zemlja, godina: Hrvatska, 2019.

Žanr: obiteljski, znanstveno-fantastični

Režija: Dražen Žarković, Marina Andree Škop

Scenarij: Irena Krčelić, Branko Ružić, Pavlica Bajsić

Uloge: Lana Hranjec, Ozren Grabarić, Nils Ole Oftebro

Fotografija: Sven Pepeonik

Montaža: Marina Andree Škop

Glazba: Stein Berge Svendsen

Produkcija: Studio dim

Distribucija: PomPom film

Film svima od 2016. prilagođava filmove nastale na hrvatskom jeziku gluhim i nagluhim te slijepim osobama, a u suradnji s nizom suradnika osigurava pristup filmovima u javnom prostoru. Inkluzivni filmovi su dostupni na zahtjev kroz Film svima Medijateku — filmsvima.com/medijateka.

Projekt Film svima 2023 provodi Filmaktiv u partnerstvu s Udrugom gluhih i nagluhih PGŽ i Udrugom slijepih PGŽ uz podršku Grada Rijeke, Hrvatskog audiovizualnog centra te Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Projekcija se održava u suradnji s Art-kinom.

Cjeloviti program festivala Tobogan 2023. pronađite ovdje.

organizira: Art-kino / Film svima (Filmaktiv)

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content