Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija slavlja dječje knjige i čitanja u Dječjoj kući. Cjeloviti program pogledajte ovdje.

Vrijeme: 23. 4. od 11 do 13 sati

Lokacija: dnevni boravak (Dječja kuća)

Dob: 5 – 9

Izvodi: Natasja Chiara Petrić 

Način prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje. 

Kuhano što smo iskopali za nedjeljnu pripremu ručka…Ok, ok, ne baš tako, ali s nama je odlična knjiga Kuharica za male čarobnjake i Chiara Petrić kao stručnjakinja za kulinarski rad s djecom! 

Sudjelujte u kuharskoj radionici uz Chiarin tanjurić kao dio promocije Kuharice za male Čarobnjake koja spaja čaroban svijet bajki i legendi s ukusnim tradicionalnim receptima iz svih dijelova svijeta! Svaki recept iz kuharice povezan je s pričom koja ga opisuje, a na radionici ćete imati prilike čuti i priču, te isprobati i koji recept. Zato budite spremni zaprljati prstiće i pregačice. 

Nastasja Chiara Petrić se profesionalno bavi kuhanjem  nakon što je na trećoj godini Učiteljskog fakulteta shvatila da se upravo tu krije njen pravi poziv. Nakon televizijskog showa Masterchef, te snimljene kuharske emisije za slastice “Slatki Božić”, svoju karijeru je započela kao sous chef u hvarskom restoranu diVino gdje je provela tri godine. Uz završenu kuharsku školu, iskustvo je stjecala u zagrebačkom restoranu Prasac, te višestruko nagrađivanom restoranu Bistro Apetit. Sudjelovala je u izradi kuharice poznatog chefa C. Cabaliera koja je 2015. proglašena najboljom profesionalnom kuharicom u Hrvatskoj prema prestižnom Gourmand World Cookbook Awards izboru, te je osvojila treće mjesto na svijetu u kategoriji mediteranske kuhinje (Dun Gifford nagrada).

Posebnu je pažnju posvetila zdravoj prehrani tokom trudnoće, a sada istu tu pažnju posvećuje prehrani svoje kćeri Gaie. Održava i dječje kuharske radionice, a za neke od njih izrađena je mini kuharica Mala škola kuhanja, te i sama svoje iskustvo širi kroz razne tečajeve kuhanja. Najveću pozornost posvećuje zdravim slasticama i praktičnim idejama za zaposlene mame, a uz dječje, održava kuharske radionice za trudnice, roditelje te sve ostale zaljubljenike hrane i kuhanja

S ovim nedjeljnim ručkom i zaključit ćemo veseli Tjedan dobre dječje knjige!

Preporučena dječja knjiga: 

Veljko Barbieri: Kuharica za male čarobnjake

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content