Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija slavlja dječje knjige i čitanja u Dječjoj kući. Cjeloviti program pogledajte ovdje.

Vrijeme: 22. 4. u 18 i 30 sati

Lokacija: Dječja kuća

Dob: 6 – 10

Izvodi: Natali Bosić & Pedagoški kabinet 

Način prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Kakva bi to noć knjige bila da ne oslobodimo svjetlo čitanja?!

Kreirajte čarobne terarije – noćne lampe inspirirane svjetovima iz svoje mašte. Polaznici će u staklenim posudama-terarijima imati priliku kreirati minijaturne svjetove. Osim velikog izboramaterijala i ukrasnih elemenata (drvo, mahovina, pijesak, kamenčići, u terarije ćemo postaviti i malene LED lampe zahvaljujući kojima će ukrasni terariji postati funkcionalne noćne lampe. Imaginariji mogu biti inspirirani slikama iz svijeta životinja, ali i ljudi.

Inspiracija za rad bit će nam lijepa slikovnica Cvjetić: Kad se Mara s obitelji selila u novi dom, željela je sa sobom ponijeti i svoj vrt. Nedostajat će joj stabla jabuke, sunovrati i igra leptira u lelujavoj travi. Ali u gradu nema dovoljno prostora za vrt. Ili možda, ipak, ima? Marina priča, bogato ilustrirana vodenim bojama, slavi prijateljstvo, izazove koje svaka promjena nosi i čudesnu moć prirode.

Natali Bosić, magistra pedagogije s dugogodišnjim iskustvom rada u području neformalnog obrazovanja. Praktično iskustvo stjecala sam kroz rad i djelovanje u raznim institucijama i organizacijama koje se bave neformalnim obrazovanjem, ali i međunarodno kroz ulogu trenera i radnika s mladima na europskim projektima. Također jedna sam od osnivačica Udruge za neformalno kulturno-umjetničko obrazovanje VMB gdje od 2017.godine radim kao pedagoginja zadužena za osmišljavanje, planiranje i provođenje edukativnih programa, radionica i aktivnosti za djecu i mlade. Osim toga, imala sam prilike raditi u produkciji brojnih projekata i festivala (Rijeka 2020-Dječja kuća, Festival Tobogan, Festival Plesni zbirkus, Korona kid, Kulturna putovnica, Biljkoteka…). Kroz godine praktičnog rada, istraživanja i edukacija upravo su znanja iz  područja neformalnog obrazovanja i organizacije slobodnog vremena postala moje bogatstvo. Zato sam poželjela stvoriti platformu kroz koju ću ta znanja i svoj “know how” moći lakše podijeliti s drugima kroz spektar različitih usluga. Ta platforma ugledala je svijetlo dana pod imenom Pedagoški kabinet.

Preporučena dječja knjiga:

Anne Walker: Cvjetić 

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content