Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija slavlja dječje knjige i čitanja u Dječjoj kući. Cjeloviti program pogledajte ovdje.

Vrijeme: 22. 4. u 16 sati

Lokacija: Šuma Striborova (Dječja kuća) 

Dob: 5+

Izvođač: Srebrenka Peregrin 

Način prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Srebrenka Peregrin interaktivno pripovijeda niz bajki iz primorskoga kraja, od Kastva do Senja, prema zapisima Frana Mikuličića, Joze Vrkića i Rudolfa Stohala. Priče govore o dovitljivoj djeci, začaranim životinjama, malicima i drugim čudesnim bićima. Susret je prilagođen uzrastu od 5+ godina.

Srebrenka Peregrin je pripovjedačica, prevoditeljica i edukatorica. Također je nagrađivana spisateljica kratkih priča koje se bave bliskim odnosima, mentalnim zdravljem, poviješću, mitovima i ženskim pravima. Su-autorica je triju zbirki bajki iz čitavoga svijeta i Hrvatske: „Bajkarice“, „Bajkari“ i „Bajkarenje“ te autorica romana „Frina: Ordio“ i priručnika o pripovijedanju. Kao diplomirana anglistica i komparatistica književnosti, radi s djecom i odraslima podučavajući engleskom jeziku i umijeću pripovijedanja. Živi i radi u Zagrebu.

Preporučena dječja knjiga:

Erika Katačić Kožić i Srebrenka Peregrin: Bajkarenje : usmenom predajom po Hrvatskoj

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content