Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija slavlja dječje knjige i čitanja u Dječjoj kući. Cjeloviti program pogledajte ovdje.

Vrijeme: 20. 4. u 17.30 sati

Lokacija: Dječja kuća 

Dob: 4 – 7

Izvode: studenti sanitarnog inženjerstva Medicinskog fakulteta

Način prijave: Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Tko i kada se prvi sjetio oprati ruke, prati zube, provoditi osobnu higijenu? Koje su to postupke provođenja osobne higijene provodili u starom Egiptu i antičkoj Grčkoj i Rimu? Studenti sanitarnog inženjerstva Medicinskog fakulteta održat će radionicu gdje će uz knjigu Higijena- Živopisna povijest čistoće i nečistoće upoznati mališane sa poviješću osobne higijene. Kroz bojanje, lijepljenje, igru i edukativne materijale, naučit će nešto više o bakterijama- i dobrim i lošim, virusima, mikroskopu te kako pravilno kihati, kašljati i prati ruke.

Bitno nam je potaknuti svijest djece na važnost provođenja osobne higijene, usaditi im naviku pravilnog pranja ruku te pravilnog kihanja i kašljanja, povećati im svijest o mikroorganizmima kao uzročnicima bolesti i time smanjiti pojavnost lako prenosivih zaraznih bolesti. Dobrodošli su klinci svih uzrasta! Vidimo se!

Preporučena dječja knjiga:

Piotr Socha, Monika Utnik-Strugała: Higijena 

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content