Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija slavlja dječje knjige i čitanja u Dječjoj kući. Cjeloviti program pogledajte ovdje.

Vrijeme: 21. 4. u 10 sati

Lokacija: Dječja kuća

Dob: 11 – 14

Izvodi: Josip Čekolj

Način prijave: Prijave se primaju ispunjavanjem obrasca ovdje.

Josip Čekolj rođen je 1999. godine. Prvostupnik je kroatistike te etnologije i kulturne antropologije. Trenutno polazi diplomski studij kroatistike i povijesti ranog novog vijeka na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Autor je slikovnice „Srna i Mak u potrazi za uplašenim mjesecom“ (2020.), zbirke pjesama „Junaci i zmajevi u zalasku“ (2022.) i kratkog romana „Hahari na dnu mulja“ (Mala zvona, 2022.), koji je uvršten među osamnaest najljepše oblikovanih knjiga 2022. godine. Pjesnički rukopis „Dječak pred žetvu“ pohvaljen je na „Goranovu proljeću” te je osvojio nagradu „Na vrh jezika”, a bit će objavljen ove godine u nakladničkoj kući Jesenski i Turk. 

Ciklus akrostiha „Rukovet noćnih putovanja“ nastao je u sklopu „Revije malih književnosti” te je objavljen u antologiji „Vrijeme misli“ (2021.). Sudjelovao je na književnim festivalima „Stih u regiji”, „Rukopisi” i „Susret riječi”. Kratke priče i pjesme objavljuje u regionalnim i hrvatskim časopisima i zbornicima.

Preporučena dječja knjiga: 

Josip Čeholj: Hahari na dnu mulja

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content