Čeka nas novo izdanje festivala “Tobogan”, jedinstvene riječke manifestacije koja pod geslom “aktivne ferije za djecu”, kroz obilje kulturnog i kreativnog sadržaja za djecu donosi u grad posebnu energiju i veselje. Normalno, naša Dječja kuća će biti središnje mjesto radnje te ćete ju moći posjetiti na kakvoj radionici, predstavi, projekciji ili jednostavno šetnji do posebnog gradskog kulturnog centra. 

Program objavljujemo i prijave kreću 14. lipnja!  

Od srijede 28. 6. do subote 8. 7. 2023. godine održat će se sedmo izdanje festivala “Tobogan” posvećenog kreativnosti za djecu kroz platformu Dječje kuće. Od svog nastanka, sada već poprilično udaljene 2017. godine, kroz “Tobogan” se njeguje nekoliko specifičnih karakteristika: težnja za kvalitetnim sadržajima ispunjenim danima poslije završetka školske godine, fokus na radionički rad, profiliranje sadržaja koji nisu toliko uobičajeni u riječkoj kulturnoj i obrazovnoj svakodnevici.

Ujedno, fizičkim nastankom Dječje kuće i oblikovanjem dobrog dijela kvarta “Benčić” festival je dobio novi ugodan i funkcionalan okvir za daljnji razvoj.

Tobogan je takav festival da su na njemu ravnopravni i tiskanje na kasnosrednjovjekovnoj tiskarskoj preši i rad s 3D printerom ili programom za animirane filmove, a izdanje 2023. godine činit će možda i najneobičniji mix do sada. I tako to volimo. 🙂

Prednje dvorište Dječje kuće više nije gradilište, pratimo kako se uređuje i ostatak okoliša i dovršava knjižnica, a Dječja kuća je već etablirano mjesto za dolazak na različite aktivnosti, knjižnicu, filmske projekcije, igre… Stoga su svi sastojci za jedan super sladak “Tobogan” u posudi! Vidimo se! 🙂   

Zajedno i gradimo izložbu, provjerite detalje i ugradite svoju kreativnosti ovdje.

Sedmo izdanje festivala

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo šesto izdanje manifestacije. Organizatori Tobogana za 2023. godinu su ustanove u kulturi Grada Rijeke: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka.

Programski fokus festivala su kultura i umjetnost u širem smislu s posebnim pogledom na suvremene i inovativne prakse. Festival je financijski podržan kroz javne potrebe u kulturi Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

*Prijave na događanja otvoraju su od srijede 14. lipnja te uz skupni progled svako pojedinačno moći ćete pronaći u kalendaru događanja Dječje kuće. Za prijavljivanje potrebno je pratiti detaljno upute i potrebne kontakt podatke. Sudjelovanje na većini programa je besplatno, osim kada je izričito navedena potreba za plaćanjem sudjelovanja na radionici ili kupovina ulaznice.

Dodatne potrebne informacije mogu se dobiti javljanjem na mail info@djecjakuca.hr .  

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content