Pred nama je novi Tobogan, veseli festival Dječje kuće koji nas pod geslom “aktivne ferije za djecu” čeka krajem lipnja i početkom srpnja. Ipak, naš crvić kaže kako kreativnost treba zajedno uposliti i ranije. 

Ovogodišnje tobogansko druženje radimo s temom kreativnih parkova – zelenih, veselih, dobrih mjesta za igru, piknik, druženje, kreativni rad. 

Zato kroz ovu izložbu dio koje možete postati stvaramo s(park)- uzbudljivi dječji park kreativnosti koji vi oblikujete kroz likovni prikaz maštovitih aktivnosti, igara, situacija, problema, izgleda….

Što mi je inspiracija?

Pitanja koja si možete postaviti u potrazi za inspiracijom su čega želimo više u parkovima, koga želimo sresti (možda i vanzemaljce! ;)) kakav bi trebao biti okoliš, kakvo ponašanje i atmosferu želimo u parkovima koji trebaju biti malo više od dvije ljuljačke i jednog tobogana. (s) koje smo ubacili u park nije slučajno – to je ta iskra ideje, mašte, pokušaja i pogreške koja stvara lijepa mjesta. 

Kojom tehnikom trebam raditi?

Tehnika rada može biti sve što dobro funkcionira na papiru: tempere, vodene bojice, flomasteri, bojice, kemijske, olovke, ugljen, kolaž, šljokice, sprejevi, fotografija u kombinacija s navedenim tehnikama, a dobrodošli su i radovi izrađeni digitalnim alatima koje se pak šalje na adresu info@djecjakuca.hr u jpg.png ili pdf formatu (veličine do 2GB putem platformi za veće datoteke (wetransfer, jumbo mail, dropbox…).

Radove se izrađuje na papirima iz likovne mape, ovisno o tehnici koju koristite.

Gdje poslati radove?

Sudjelovati mogu djeca od 3 do 14 godina starosti. 

Fizički uradak nam možeš poslati poštom na adresu:

Dječja kuća

Viktora Cara Emina 1A

51000 Rijeka

ili osobno predati u Dječjoj kući (programska soba, prizemlje) uz obveznu naznaku imena i prezimena djeteta, dob i kontakt roditelja (e-mail i telefon). 

Radovi se primaju do 10. lipnja, a one koji će biti izloženi u galeriji Dječje kuće tijekom festivala Toboga i cijelo ljeto u Dječjoj kući, uz otvorenje 28. lipnja izabrat će stručna komisija sačinjena od predstavnika Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Gradske knjižnice Rijeka.  

Za sva pitanja javite se na info@djecjakuca.hr

A sada na slikanje jednog (s)parka! 

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content