Zimska priča iz Benčića, manifestacija koja je po prvi puta održana 2021. godine, organizira se i treći put te nudi bogat osmodnevni program kojim će riječki kvart kulture u ovo predblagdansko vrijeme dodatno oživjeti.

U tjednu od 15. do 22. prosinca 2023. prostor Dječje kuće, Muzeja Grada Rijeke i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te prostor dvorišta u “Benčiću” ispred buduće Gradske knjižnice Rijeka bit će poprište šarolikih događanja namijenjenih najširoj publici te posebno djeci.

Kreativne radionice, svirke, izložbe, predavanja, susreti… sve će to biti dio prosinačkog đira Benčićem. I svi su pozvani doći u đir.

Zimska priča otvara se 15. prosinca u 18.30 sati u dvorištu Benčića paljenjem rasvjete, showom vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke i nastupom Limene glazbe Trsat.

Samom otvorenju prethodit će 12., 13. i 15. prosinca radionice animiranog filma, inspiriranog ljepotom Rijeke i nasljeđem Gustava Klimta, koje će se održavati u Palači šećera. Također, uoči otvorenja Zimske priče održavaju se i Norveški dani u Rijeci koji uključuju blok norveških kratkometražnih filmova za djecu i projekciju filma Kraljica plesa (Dancing Queen) koje će se održati u Dječjoj kući 14. prosinca te filmsku projekciju Patke selice (Migration), Striborovu blablaonicu Božić nam dolazi  i norveški obiteljski kviz Jooooj….kako se ono zove koji će se redom održati 15. prosinca, također u Dječjoj kući.

Nakon samog otvorenja Zimske priče, u Dječjoj kući će se u 19 sati održati projekcija filma Wonka te nastupi dječjih plesnih skupina – Plesne radionice M, Flash Dance Unita i Plesne grupe Flame. Program je to pod nazivom Plešemo!

Istoga dana u 19 sati, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti bit će otvorena izložba Vidljive koja predstavlja više od pedeset autorica, a rezultat je istraživanja zastupljenosti radova umjetnica u muzejskim zbirkama.

Nakon otvorenja, već od subote 16.12. pa sve do 22.12., Zimska priča donosi u art kvart Benčić niz kreativnih radionica, radionice pisanja, filmske projekcije, buvljak, društvene igre i igre rješavanja zagonetki, pričaonice, stručna vodstva i šetnje muzejima art kvarta te pravu kvartovsku zabavu uz svakodnevni večernji nastup DJ Mirilo.

Pozivaju se sva djeca, roditelji, bake i djedovi da detaljan program Zimske priče iz Benčića te da se na vrijeme prijave na ona događanja za koja je, zbog ograničenog broja polaznika, nužna prethodna prijava.

U četvrtak 21.12. u sklopu Zimske priče nastupit će Pachamamma Street Connection, održat će se i show s vatrom Tko je ukrao Božić, a u petak 22.12. posjetitelje će uz pop i rock evergreene zabavljati Akustični duo Blu: Kanu.

Organizatori programa Zimske priče iz Benčića su gradske ustanove u kulturi: Art kino Croatia, Gradska knjižnica Rijeka, Gradsko kazalište lutaka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Muzej Grada Rijeke.

Svi poručuju: vidimo se u Benčiću!

Raspored i opisi 

Predprogram: 

Ciklus radionica animiranog filma inspiriranih ljepotom Rijeke i naslijeđem Gustava Klimta 

Vrijeme i lokacija: 

Palača šećera (Krešimirova 28): 12.12., 13.12., 15.12. od 17:00 do 19:00h i 16.12. od 10:00 – 12:00h

Centar tehničke kulture (Školjić 6): 20.12. i 21.12. od 17:00 – 19:00h

Izvodi: Muzej grada Rijeke; Josipa Komljenović i Suzana Ravaršan, likovne pedagoginje Udruge AnimatoRi

Dob:  9 – 15 godina

Prijave: Cijena: 15 € za cijeli ciklus od 6 dana. Za drugo dijete iz obitelji cijena ciklusa radionica iznosi 10 €. Mjesto se rezervira putem online obrasca ovdje .

Otkrijte čaroliju animiranog filma na radionicama koje spajaju tehnologiju i kreativnost! 

Smještene u srcu grada Rijeke, u Muzeju grada Rijeke i Centru tehničke kulture, ove radionice predstavljaju spojeni ciklus doživljaja inspiriranog naslijeđem velikog Gustava Klimta i bogatstvom riječkih znamenitosti. Upoznajte djela Gustava Klimta kroz izložbu “Nepoznati Klimt: ljubav, smrt, ekstaza”, kao i priču o umjetnikovom životu i slavnom zlatnom periodu. Istaknite svoju kreativnost kroz raznolike animirane i video tehnike: crtanje, kolažiranje, stop-motion, timelapse i mnoge druge! Koristite foto i video snimanje, mobilne aplikacije i računalne programe kako biste iskusili raznolikost tehnologije i izrazili vlastitu likovnost.

🚀 Pridružite nam se na putovanju kroz svijet animacije i otkrijte kako tehnologija može postati vaš vlastiti alat za izražavanje kreativnosti!

četvrtak 14. 12. 

Norveški dani u Rijeci: Blok norveških kratkometražnih filmova za djecu

filmska projekcija

Vrijeme: 14. 12. u 17 sati

Lokacija: Dječja kuća 

Izvodi: Art-kino

Dob: 9 +

Prijave: Ulaz na projekcije je slobodan, uz prethodnu rezervaciju mjesta e-poštom na: info@art-kino.org.

HVALAGAPET (Liss-Anett Steinskog, 2017., 12′) – kratki igrani film o prvom susretu 12-godišnje djevojčice Rikke s „velikim“ osjećajima i stvari zvanoj ljubav.

ODD JE JAJE (Kristin Ulseth, 2016., 11’) – kratki animirani film baziran na istoimenoj knjizi. Priča puna nade koja pokazuje kako krhak i izazovan život može biti snažan i sretan.

THEA (Halvor Nitteberg, 2016., 13’) – kratki dokumentarni film o djevojčici Thei koja ima 12 godina, obožava igrati nogomet i boluje od epilepsije, te ima velike snove o svom budućem zanimanju.

NAJSREDNJIJA RIBA NA SVIJETU (Cathinka Tanberg, 2017, 10’) – kratki animirani film u čijem je središtu Ingeborg koja obožava loviti ribu, a jednoga dana ulovi neobičnu ribu srednje veličine..

U suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, u Rijeci se tijekom prosinca održava niz aktivnosti u sklopu Norveških dana u Rijeci, a na veliko platno kina Dječje kuće tom prigodom – u četvrtak, 14. prosinca – stiže blok norveških kratkometražnih filmova za djecu (+9), s početkom u 17 sati. 

Norveški dani u Rijeci: Kraljica plesa (Dancing Queen)

filmska projekcija 

Vrijeme: 14. 12. u 18:30 sati

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Art-kino

Dob: 9+

Prijave: Ulaz na projekcije je slobodan, uz prethodnu rezervaciju mjesta e-poštom na: info@art-kino.org.

režija: Aurora Gossé, uloge: Liv Elvira Kippersund Larsson, Sturla Puran Harbitz, Viljar Knutsen Bjaadal; Norveška, 2023., 92 min – obiteljski, komedija

Topao norveški igrani film za djecu Kraljica plesa, s početkom u 18:30 sati. Radnja filma prati dvanaestogodišnju Minu koja možda ne zna plesati i nema puno samopouzdanja, ali to je ne sprječava da se prijavi na audiciju za školsku plesnu skupinu. Podršku pronalazi u svojoj nekonvencionalnoj baki i najboljem prijatelju, ali tu su i skeptici. Kroz suze, smijeh i vesele ritmove, Mina će razbiti vlastite barikade i oboriti vas s nogu. Svi se filmovi prikazuju na originalnom norveškom jeziku s hrvatskim titlovima.

petak 15. 12. 

Muzejska Božićna tombola

(Muzej grada Rijeke/Palača Šećerene)

• Tombola će trajati od dana 15.12. (10:00 sati) do 22.12. (18:00 sati)
* 18.12. izuzet iz tombole – Muzej zatvoren za posjetitelje
• Sudionik u tomboli postaje se kupovinom ulaznice za Muzej – svaka kupljena ulaznica posjetitelja ulazi u bubanj za izvlačenje u tomboli
◦ Fond nagrada uključuje: slagalice, šalice, magneti, novčanici, šećerni stošci, ulaznice…
◦ Glavna nagrada je Katalog stalnog postava
• Dobitnici nagrada bit će izvučeni nasumično putem računalnog programa 23. prosinca u 12 sati
• Brojevi dobitnih listića/ulaznica bit će objavljeni na službenoj web stranici Muzeja grada Rijeke (www.muzej-rijeka.hr), na Facebook stranici muzeja (https://www.facebook.com/muzej.grada.rijeke/), na Instagram stranici Muzeja (https://www.instagram.com/muzejgradarijeke/) te oglasnoj ploči u Palači šećera.
• Nagrade dobitnici preuzimaju osobno uz predočenje ulaznice sa dobitnim serijskim brojem na adresi Muzeja grada Rijeke, Krešimirova 28, u roku od 30 dana od dana objave dobitnih listića. Ako dobitnik u roku ne podigne nagradu, gubi pravo na nagradu.

Patke selice (Migration) 

filmska projekcija 

Vrijeme: 15. 12. u 17 sati 

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Art-kino

Dob: 5+

Prijave: Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Patke selice (Migration), režija: Benjamin Renner, Guylo Homsy, glasovi: Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Ruben Carović; Sjedinjene Američke Države, Francuska, Kanda, 2023., 88 min – animirani, avantura – sinkronizirano

Nakon dobro nam poznatih filmova Malci, Kako je Gru ukrao Mjesec, Pjevajte s nama i Tajni život ljubimaca, Illumination Entertainment donosi novi animirani film Patke selice! Upoznajte pačju obitelj Mallard koja živi mirnim životom u jednom ribnjaku u Novoj Engleskoj. Dok je tata Mack zadovoljan takvim načinom života, mama Pam otvorena je za avanture i želi svojoj djeci – sinu tinejdžeru Daxu i kćerkici Gwen – pokazati svijet. Njezina težnja posebno dolazi do izražaja nakon što obitelj pataka selica sleti na njihovo jezerce i podijeli s njima uzbudljive priče. Nakon toga Pam napokon nagovori Macka da krenu na obiteljsko putovanje, preko New Yorka, do tropske Jamajke. Dakako, njihovi dobro zamišljeni planovi brzo se izjalove te oni stječu nova iskustva, šire svoje vidike, upoznaju nove prijatelje i pritom uče jedno o drugome, ali i sebi samima, više nego što su uopće mogli zamisliti.

This holiday season, Illumination invites you to take flight into the thrill of the unknown with a funny, feathered family vacation like no other in the action-packed new original comedy, Migration.

Jooooj….kako se ono zove: Norveški obiteljski kviz

kviz igranje u Baltazaru 

Vrijeme:  15. 12. u 17,30 sati 

Izvodi: Marija Rađa

Dob: 6 – 99

Prijave:  prijave se primaju putem obrasca ovdje

Mnogi od nas vole i znaju za format pub kvizova koji su zabavan način provođenja slobodnog vremena. E, mi smo mali za pubove, ali u Dječjoj kući imamo “Baltazar” u kojem se pije dobar kakao, kokteli i sok pa ćemo se tu zabavljati uz zabavan obiteljski kviz.

Tema će nam ovoga puta Norveška, čarolije sjevera i te sjeverne zemlje, a koju ćemo prijeći uzduž i poprijeko – pop kulturu (Eurosong u tebe gledamo!), kulturu, zabavu, geografiju, klimu, ma svašta pomalo, a sve vrlo ležerno i edukativno! 

Timovi mogu imati do 8 članova (i 2, i 3, i 5, sve je ok…:) što znači da možete sudjelovati sami sa svojom obitelji, veliki, mali, udruženi s drugima ili kako vam već paše. Najboljem timu naravno stići će i neka nagradica. 

U svemu nećemo biti preozbiljni ni prestrogi, cilj je samo da se u petak 15. 12. poslijepodne dobro zajedno zabavimo. 

Gløgg. credit – Matprat. Mari Svenningsen

Christmas shopping at Røros_Thomas Rasmus Skaug - VisitNorway.com
Christmas shopping at Røros_Thomas Rasmus Skaug – VisitNorway.com

Striborova blablaonica: Božić nam dolazi

kreativna radionica 

Vrijeme: 15. 12. u 18 sati 

Lokacija: Dječja kuća

Dob: od 7 do 12 godina

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje

Nekad su se pisale čestitke, a danas je to pomalo zaboravljena aktivnost. Kako bismo ju oživjeli, napravit ćemo kreativne i lijepe čestitke koje možete ponijeti doma, za mamu, tatu, djeda, baku… Naravno, pročitat ćemo i jednu lijepu priču o Božiću. Svakako nam se pridružite.

smart

Otvorenje Zimske priče iz Benčića uz paljenje rasvjete & Limenu glazbu Trsat & show vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke

Vrijeme: 15. 12. u 18,30 sati

Lokacija: dvorište Benčića

Dob: 0-99

Prijave: ulaz slobodan 

Limena glazba Trsat

Svojim neprekidnim stoljetnim djelovanjem trsatski glazbenici postali su jedan od simbola Rijeke koji predstavlja Grad prilikom gotovo svih značajnih kulturnih, sportskih i gospodarskih manifestacija, zbog čega orkestar od 1998. godine nosi ime Gradska glazba Trsat. Orkestar, čije odore ponosno nosi 57 članova, godišnje održi 15-ak velikih koncerata te još 60-ak nastupa na raznim gradskim događanjima, a često gostuje i izvan granica Hrvatske.

Vidljive

izložba 

Vrijeme: 15. 12. u 19 sati

Lokacija: MMSU

Izvodi: Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka 

Dob: 0-99

Prijave: ulaz slobodan 

Nakon premijernog prikazivanja u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, izložba Vidljive predstavlja se i u drugim partnerskim institucijama, a u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti otvara se 15. prosinca 2023. u 19 sati i ostaje otvorena do 6. veljače 2024.

Projektom i izložbom Vidljive daje se pregled recentnog stvaralaštva umjetnica kako bi se osvijestila nužnost za ravnopravnom vidljivošću i zastupljenošću autorica u muzejskim kolekcijama i programskim realizacijama. Produkcija autorica obuhvaća širok raspon tema i senzibiliteta te nedvojbeno zaslužuje veću vidljivost i pozornost stručne i šire javnosti.

Međuinstitucionalni projekt i izložba Vidljive predstavlja više od devedeset autorica, a plod je istraživanja zastupljenosti umjetnica u umjetničkim zbirkama muzejskih institucija. Ujedno prikazuje određene aspekte i mapiranje suvremene umjetničke prakse autorica u Hrvatskoj. Projektom se želi ukazati na suvremenu likovnu produkciju autorica koja je visokih dometa, ali slabo vidljiva.

Kroz tematske cjeline izložba, uz radove iz fundusa, predstavlja i suvremenu umjetničku produkciju autorica koje su se kroz svoj umjetnički rad kvalitetom visoko pozicionirale na umjetničkoj sceni, ali ne i u fundusima muzejskih zbirki. Fokus istraživanja ovoga projekta je na umjetničkoj produkciji nakon devedesetih (tzv. tranzicijska generacija), od vremena kada promjenu paradigme u umjetnosti prate smjena ideologija, tranzicije i socio-politička previranja. Navedene društvene promjene uvelike su utjecale na vidljivost umjetničkog stvaralaštva autorica koje su ostvarile radove visoke umjetničke kvalitete, ali okolnosti (rat, geopolitičke promjene, migracije) su na neki način njihovu produkciju stavile na margine vidljivosti što je utjecalo i na muzejske otkupe, kao i na njihovu nedostatnu kritičku i teorijsku vidljivost.

Projekt Vidljive potaknut je činjenicama proizašlim iz istraživanja o zastupljenosti umjetnica u zbirkama, javnim prostorima i galerijama, te općenito na tržištu umjetnina (prema statističkim podacima umjetnice uspijevaju dosegnuti tek deset posto zastupljenosti). Uzimajući u obzir navedene podatke i nužnost promjene dosadašnjih paradigmi okupile smo se oko inicijative za realizaciju projekta koji bi kroz timski rad i umrežavanje srodnih institucija omogućio postizanje cjelovitog i što boljeg rezultata projekta i jačanje svjesnosti o važnosti jednakosti i istih mogućnosti i promidžbe produkcije autorica na polju vizualnih umjetnosti.

Uz izložbu, projekt uključuje i diskurzivni i izvedbeni program sa svrhom da se ukaže na potrebu promjene u programskom kreiranju i razvoju muzejskih zbirki u kojima bi valjalo obratiti pozornost na ravnopravnu zastupljenost umjetnica.

Ovom izložbom također ukazujemo na svijest o nasljeđu koje baštinimo i ulozi muzejskih institucija koja, osim promocije i prezentacije suvremene produkcije, ima jasno naglašenu društvenu korektivnu ulogu. Na društveno-političkoj razni sve je važnija, pa u nekim područjima i dominantna, uloga žena te je važno da se to očituje i na polju umjetnosti.

Nositelj projekta je Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb a partnerske institucije su Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka, Galerija umjetnina Split, Umjetnička galerija Dubrovnik i Muzej likovnih umjetnosti, Osijek. Uz Martinu Munivranu (MSU, Zagreb), autoricu projekta i koncepcije, na projektu kao stručne suradnice i kustosice sudjeluju: Jasminka Babić (GU Split), Vilma Bartolić (u suradnji s Brankom Benčić i Dianom Zrilić, MMSU, Rijeka), Valentina Radoš (MLU, Osijek), Rozana Vojvoda (UGD, Dubrovnik), Ana Škegro (MSU, Zagreb) za izvedbeni i diskurzivni program te Branka Benčić (MMSU, Rijeka) za filmski program.

Abecedni popis umjetnica koje sudjeluju u projektu: Marija Ančić, Milijana Babić, Lara Badurina, Gordana Bakić, Selma Banich, Maša Barišić, Breda Beban, Ana Bilankov, Duška Boban, Mara Bratoš, Sonja Briski Uzelac, Hrvoslava Brkušić, Josipa Bubaš, Jasenka Bulj, Nikolina Butorac, Branka Cvjetičanin, Tajči Čekada, Tanja Dabo, Vlasta Delimar, Tanja Deman, Ivana Dražić Selmani,  Katerina Duda, Jadranka Fatur, Vera Fischer, Ivana Franke, Maja S. Franković, Sonja Gašperov, Martina Grlić, Tina Gverović, Nicole Hewitt, Vlatka Horvat, Ana Hušman, Dunja Ivanišević, Katarina Ivanišin – Kardum, Sanja Iveković, Helena Janečić, Paulina Jazvić, Ivana Jelavić, Jagoda Kaloper, Nina Kamenjarin, Nives Kavurić-Kurtović, Ivana Keser, Lana Ključarić, Nikolina Komljenović, Božena Končić Badurina, Jelena Kovačević, Martina Kramer, Ines Krasić, Andreja Kulunčić, Nina Kurtela, Mirna Kutleša, Ana Kuzmanić, Margareta Lekić, Kristina Leko, Dubravka Lošić, Luiza Margan, Kristina Marić, Ines Matijević Cakić, Martina Meštrović, Martina Mezak, Kata Mijatović, Hana Miletić, Alieta Monas Plejić, Petra Mrša, Ana Mušćet, Nadija Mustapić, Irma Omerzo, Ana Opalić, Magdalena Pederin, Ivana Pegan, Mariana Pende, Jelena Perić, Ana Petrović, Vesna Pokas, Renata Poljak, Ivana Popović, Vesna Popržan, Ana Požar Piplica, Sonja Pregrad, Nika Radić, Lala Raščić, Kristina Restović, Nika Rukavina, Neli Ružić, Edita Schubert, Nives Sertić, SofijaSilvia, Ana Sladetić Šabić, Marijana Stanić, Sandra Sterle, Lana Stojićević, Matea Šabić Sabljić, Jasna Šikanja, Vlatka Škoro, Mia Štark, Sanja Švrljuga – Milić, Ksenija Turčić, Zrinka Užbinec, Celestina Vičević, Sandra Vitaljić, Ana Vivoda, Ivona Vlašić, Mirjana Vodopija, Zlata Vucelić, Tanja Vujasinović, Anabel Zanze, Vlasta Žanić, Darija Žmak Kunić.

Umjetnice iz zbirke MMSU:

Tanja Dabo, Maja S. Franković, Sanja Iveković, Mirna Kutleša, Kristina Leko, Kata Mijatović, Petra Mrša, Ana Sladetić Šabić, SofijaSilva, Jasna Šikanja, Celestina Vičević, Sandra Vitaljić, Ana Vivoda, Mirjana Vodopija.

Plešemo! 

nastupi dječjih plesnih skupina 

Vrijeme: 15.12. od 19 sati

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Plesna radionica M, Flash Dance Unit, Plesna grupa Flame

Dob: 0-99

Prijave: ulaz slobodan 

Udruga Plesna radionica M

Plesna radionica M osnovana je 1999. od kada djeluje u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Polaznici su djeca od 3 do 15 godina, a radionicu vode iskusni pedagozi i entuzijasti, profesionalni plesači, solisti baleta HNK Ivan pl. Zajc Irina i Andrei Koteles. Za njima su uspješno održane baletne predstave: Konjić Grabonjić, Čipolino, Krcko Oraščić, Mala Vještica, Čarobnjak iz Oza, Alisa u zemlji čudesa, Pepeljuga, Pinokio, Mala Sirena, Olovni Vojnik, Petar Pan, Šegrt Hlapić, Coppelia, Ljepotica i Zvijer, Aladin, Orašar, te Viktor i Balerina. Tijekom 24 godine odgojili su veliki broj baletnih plesača. Plesna radionica M posljednjih je godina dobitnik više nagrada, kao što su 1. mjesto na natjecanju Euro Dance Challenger, 2. mjesto na natjecanju Dance starr te 1. mjesto na Svjetskom prvenstvu za klasični balet.

Udruga Flash Dance Unit

Plesna skupina Flash Dance Unit djeluje u Rijeci od 2002. godine sa željom popularizacije urbanih plesnih stilova kod djece, mladih, ali i odraslih. Već 20 godina aktivno sudjeluju i na hrvatskim prvenstvima u hip hop i street kategorijama te su 2010. godine na Supertalentu sa svojim voditeljem / koreografom Rentonom Mantilla došli do samog finala. Nude hip hop, jazz dance, suvremene plesne tehnike, balet, ritmiku za djecu, plesnu igraonicu, body art fitness, pilates itd. Polaznike vode iskusni pedagozi, dugogodišnji plesači koji neumorno rade na usavršavanju polaznika. Sudjelovali na mnogobrojnim regionalnim, državnim i svjetskim natjecanjima s kojih se redovito vraćaju sa medaljama i peharima. Uspješno su realizirali plesne predstave poput: Ples malog pingvina, Sasvim obični ljudi i Palčica. Njihovi voditelji su višegodišnji plesači Renton Mantilla, Karlo Vukobratović, Paulina Grizelj i Nina Marić.

Udruga Plesna grupa Flame

Plesna grupa Flame postoji i uspješno djeluje od 2003. godine pod umjetničkim vodstvom Martine Hrlić Rogić. Bavi se prvenstveno podučavanjem mladih ljudi plesu u različitim plesnim izričajima i kategorijama kao što su modern jazz, contemporary, balet, musical, mtv, fusion, heels, hip hop i dance workout. Svake godine sudjeluje na državnim i europskim plesnim prvenstvima te broji već više od 100 zlatnih odličja. Do zlatnih odličja se uspjela izboriti i na nekoliko svjetskih prvenstava (Las Vegas, Los Angeles).

Wonka

filmska projekcija

Vrijeme: 15. 12. u 19 sati

Lokacija: Dječja kuća 

Izvodi: Art-kino

Dob: 5+

Prijave:  Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

režija: Paul King, uloge: Timothée Chalamet, Olivia Colman, Hugh Grant; Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, 2023., 112 min – avantura, obiteljski – s titlovima

Ovaj neodoljivo živopisan i inovativan filmski spektakl predstavit će publici mladog Willyja Wonku, prepunog ideja i odlučnog promijeniti svijet jednim ukusnim zalogajem  dokazujući da najbolje stvari u životu počinju sa snom i ako ste dovoljno sretni da upoznate Willyja Wonku, sve je moguće.

Od Paula Kinga, redatelja filmova Paddington i producenata Harry Potter i Fantastic Beasts franšiza, dolazi opojna mješavina magije i glazbe, kaosa i emocija, sve ispričano neopisivo emotivno i s puno humora. U glavnoj ulozi je fenomenalni Timothée Chalamet. Temeljeno na izvanrednom liku iz priče Charlie i tvornica čokolade, najprepoznatljivije dječje knjige Roalda Dahla i jedne od najprodavanijih dječjih knjiga svih vremena, Wonka priča čudesnu priču o tome kako je najveći izumitelj, čarobnjak i proizvođač čokolade na svijetu postao omiljeni Willy Wonka kakvog danas poznajemo.

subota 16.12.

American Corner Rijeka Home Alone Day

Uf, kako dobra subota. Nas nitko nije ostavio samima u kući, ali filmski božićni klasik pretvaramo u niz kreativnih aktivnosti i zezanja iza American Corner Rijeka & Gradsku knjižnicu Rijeka.

Zimska čarolija: izradi svoju Snježnu Kuglu!

kreativna radionica

Vrijeme: 16. 12. u 10

Lokacija: Dječja kuća 

Izvodi: Pedagoški kabinet & Gradska knjižnica Rijeka

Dob: 8 – 10

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Dok s nestrpljenjem iščekujete pravi snijeg i radosti koje zima donosi, pozivamo vas da nam se pridružite na radionici na kojoj ćete otkriti tajne stvaranja vlastitog snijega kroz jednostavne i uzbudljive pokuse! Nakon tog uzbudljivog istraživanja, ulazimo u svijet mašte i kreativnosti s izradom vlastite snježne kugle. Kroz pažljivo odabrane materijale poput staklenki, snijega, blistavih šljokica i različitih figurica, svako dijete će oblikovati svoj mali zimski svijet koji će s ponosom ponijeti kući! Baš kao Kevin, samo što ga u snijeg neće baciti lopovi već tura kreativnosti. 

Kevinova kapica

radionica pletenja za tate

Vrijeme: 11 – 12,30 

Lokacija: Dječja kuća 

Izvodi: Laura Jurić

Dob: 18+

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Kapicaaaaaaaa!  Bez nje nema ni pravog Kevina. A ne bi li mu napravili bar u nekom obliku trebamo ruke koje žele plesti. I to tate. Dakle, prva radionica pletenja za tate vama na raspolaganju. I držite li prvi put ovu u rukama nije problem. Nama je drugi.

Kevinova priča zamki

radionica pisanja 

Vrijeme: 11 – 12,30 

Lokacija: Dječja kuća 

Izvodi: Iva Bezinović Haydon 

Dob: 9 – 11

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje

Na radionici kratke priče postat ćemo glavni likovi, zatočeni u Dječjoj kući na jednu noć. Inspirirani snalažljivim Kevinom McCallisterom, uz pomoć zadanih riječi, smislit ćemo različite zamke i trikove i pokušati pronaći izlaz. Usput ćemo naučiti i kako kroz postupke likova dočarati emocije te kako strukturirati dobru priču.

Iva Bezinović-Haydon rođena je u Rijeci 1981. godine. Diplomirala je kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tamnograd je njezina četvrta slikovnica. Njezine se kratke priče mogu naći u Večernjem listu, u nekoliko antologija i na internetskim portalima (Strane, Astronaut, Libartes, Čovjek Časopis). Neke su se njezine slikovnice i priče našle u finalima raznih natječaja, a neke su i nagrađene. Živi u Zagrebu s mužem i troje djece.

Želja (Wish)

filmska projekcija

Vrijeme: 11:00

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Art – kino

Dob: 5+

Prijave: Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

režija: Chris Buck, Fawn Veerasunthorn, glasovi: Franka Batelić, Dražen Bratulić, Vanda Winter; Sjedinjene Američke Države, 2023., 92 min – animirani, avantura – sinkronizirano

Nova Disneyjeva glazbena animirana avantura gledatelje uvodi u čarobno kraljevstvo Rosas u kojem vječna idealistica Asha poželi tako snažnu želju da joj svemir odgovara u obliku mase pune energije jednostavnog imena Zvijezda. Asha i Zvijezda zajedno će se sukobiti s najvećim neprijateljem Kraljevstva, a to je kralj Magnifico koji skriva većinu neispunjenih želja. Asha i Zvijezda zajedno djeluju kako bi spasile svijet i dokazale da su čuda itekako moguća ako se volja hrabrog čovjeka poveže s čarolijom zvijezda. U konačnici, nema veće moći u svemiru od nekog s pravom željom u svom srcu i to je poruka novog Disneyjevog filma.

Striborova Škrabaonica

kreativna radionica 

Vrijeme: 16 sati

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Nicol Nefat (Gradska knjižnica Rijeka)

Dob: 8 – 11

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Na rukotvornom dragulju Dječje kuće izvlačimo najpoznatije scene iz filma i radimo kaširanog pauka i teglice farbe koje možemo iskoristiti kao držač za olovke ili kao igru rušenja šalica. Povezat ćemo kreativni rad s igrom , kad izradimo te ”igračke” možemo se igrati , raditi spačke…

Buzz rasprodaje Kevinovu sobu

buvljak

Vrijeme: 17 – 20 sati 

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Gradska knjižnica Rijeka

Dob: 4+

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Svi znamo onaj frustrirajući osjećaj skupljanja beskonačnih igračaka u sobi, stripova i knjiga koje više ne čitamo na policama i sl. Za nove često nemamo novca, načina pronalaska, lošu ponudu… 

Možda upravo tu nađete neko fora iznenađenje za ekipu…. Za to su razmjena i trgovina stvorene – ono što nemaš ti, ima možda netko drugi. Sve što je potrebno je rezervirati stol koji čeka u Dječjoj kući te izložiti svoju ponudu – ostali se mogu s tobom razmijeniti, kupiti, “platiti” narančama, kriptovalutama, svime što misliš da je pošteno da je dio razmjene. Na ovaj način učimo se više puta koristiti predmete, ne odbacivati te uočavamo vrijednost svega što imamo. Ne budimo zločesti kao Buzz. 🙂 

Kada dijete može ostati samo kod kuće?

radionica

Vrijeme: 18,00 – 19,00 

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: RAST & Gradska knjižnica Rijeka

Dob: za roditelje

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Roditelji se suočavaju sa stresnim situacijama i teškim odlukama kada trebaju izbivati iz kuće, a nemaju kome ostaviti svoje dijete. Ponekad pribjegavaju jedinom rješenju, a to je da dijete ili djecu ostavljaju kući same. Javljaju se pitanja: Da li je u redu ostavljati dijete samo kod kuće?? Koliko vremenski dijete može biti samo? Sa koliko godina je pravo vrijeme da dijete ostane samo doma? Stručnjaci smatraju da nema unificiranog pravila, jer među djecom postoje velike individualne razlike. Osim toga važan je obiteljski odgoj, jer neki roditelji su izuzetno brižni i kontrolirajući, dok drugi od samog početka dozvoljavaju djeci slobodnu igru i donošenje odluka u skladu s njihovim mogućnostima. Na radionici će se govoriti o karakteristikama, osobnosti i dobi djece koja mogu ostati sama, ali i o pripremama koje treba odraditi s djetetom da bi osamostalilo i naučilo odgovornosti. Voditeljica radionice je Jadranka Eda
Tomljanović, prof., iz Udruge „Rast“.

Kevinova soba društvenih igara

društveno igranje 

Vrijeme: 17,00 – 18,30 

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Gradska knjižnica Rijeka

Dob: 

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Svi mali i veliki ljubitelji društvenih igara, pozor! 

Jeste li ikada poželjeli uživati u igrama kao što ste prije uživali u Monopoloyju? Kako vrijeme prolazi, tako je i Monopoly zastario, stoga ćemo s vama iskušati razne novije igre kartama, igre na ploči i mnoge druge.

Pridružite se veseloj ekipi u Dječjem odjelu Stribor u Dječjoj kući na druženju uz raznovrsni izbor igara za mlade. Igre su prikladne uzrastu osnovne škole, a dobrodošli su i roditelji. 

Wonka – sinkronizirano

filmska projekcija 

Vrijeme: 16:00 

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Art-kino

Prijave:Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Ovaj neodoljivo živopisan i inovativan filmski spektakl predstavit će publici mladog Willyja Wonku, prepunog ideja i odlučnog promijeniti svijet jednim ukusnim zalogajem  dokazujući da najbolje stvari u životu počinju sa snom i ako ste dovoljno sretni da upoznate Willyja Wonku, sve je moguće.

Od Paula Kinga, redatelja filmova “Paddington” i producenata “Harry Potter” i “Fantastic Beasts” franšiza, dolazi opojna mješavina magije i glazbe, kaosa i emocija, sve ispričano neopisivo emotivno i s puno humora. U glavnoj ulozi je fenomenalni Timothée Chalamet. Temeljeno na izvanrednom liku iz priče “Charlie i tvornica čokolade”, najprepoznatljivije dječje knjige Roalda Dahla i jedne od najprodavanijih dječjih knjiga svih vremena, “Wonka” priča čudesnu priču o tome kako je najveći izumitelj, čarobnjak i proizvođač čokolade na svijetu postao omiljeni Willy Wonka kakvog danas poznajemo.

Norveški dani u Rijeci: Pričaonica sa sjevera 

obiteljska pričaonica za predškolce s kreativnom aktivnošću

Vrijeme: 16. 12. od 18 sat

Lokacija: 

Izvodi: Hana Vrbanić

Dob: 4 – 6

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Nikada dosta dobrih priči! A u hladnooooom slatkom prosincu ići ćemo po one s dalekog sjevera, iz Norveške, koje će nas uz tople napitke dobro ugrijati. Pričaonice u Dječjoj kući dobro su poznato veselje koje uz čitanje priče uključuje i kreativnu aktivnost pa je za predškolce to pravi gušt. 

Eventyrskogen. Credit – Anne Breiby

Norveški dani u Rijeci: Subwoolfer Banana Night, Eurosong čarolija sa sjevera, zabava uz DJ Mirilo

Vrijeme: 16. 12. od 18 sati 

Izvodi: DJ Mirilo

Dob: 4+

Prijave:  Ulaz slobodan!

“Not sure I told you, but I really like your teeth”

Svi mi ljubitelji Eurosonga znamo kako sjecverne zemlje poput Norveške, Švedske, Islanda (…) uvijek imaju adute koje posebno volimo.

Nama je možda najveći hit Subwoolferova pjesma  “Give That Wolf A Banana” koja je ujedno i uvrnuta varijanta poznate bajke, a pod tom prepoznatljivom kapom sve ostale norveške i sjevernjačke dragulje otkrit će nam na zabavi naša draga DJ Mirilo uz koju je DJ-ing uvijek i zabava i edukacija.

Ulaz slobodan, a pokoje iznenađenje u ponudi sigurno će ponuditi dragi “Baltazar”. 

Patke selice (Migration)

filmske projekcije

Vrijeme: 18:15

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Art-kino

Prijave: Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

režija: Benjamin Renner, Guylo Homsy, glasovi: Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Ruben Carović; Sjedinjene Američke Države, Francuska, Kanda, 2023., 88 min – animirani, avantura – sinkronizirano

Nakon dobro nam poznatih filmova Malci, Kako je Gru ukrao Mjesec, Pjevajte s nama i Tajni život ljubimaca, Illumination Entertainment donosi novi animirani film Patke selice! Upoznajte pačju obitelj Mallard koja živi mirnim životom u jednom ribnjaku u Novoj Engleskoj. Dok je tata Mack zadovoljan takvim načinom života, mama Pam otvorena je za avanture i želi svojoj djeci – sinu tinejdžeru Daxu i kćerkici Gwen – pokazati svijet. Njezina težnja posebno dolazi do izražaja nakon što obitelj pataka selica sleti na njihovo jezerce i podijeli s njima uzbudljive priče. Nakon toga Pam napokon nagovori Macka da krenu na obiteljsko putovanje, preko New Yorka, do tropske Jamajke. Dakako, njihovi dobro zamišljeni planovi brzo se izjalove te oni stječu nova iskustva, šire svoje vidike, upoznaju nove prijatelje i pritom uče jedno o drugome, ali i sebi samima, više nego što su uopće mogli zamisliti.

This holiday season, Illumination invites you to take flight into the thrill of the unknown with a funny, feathered family vacation like no other in the action-packed new original comedy, Migration.

nedjelja 17. prosinac

Patke selice (Migration)

filmska projekcija

Vrijeme: 16:00 

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Art-kino

Dob: 5+

Prijave: Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

režija: Benjamin Renner, Guylo Homsy, glasovi: Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Ruben Carović; Sjedinjene Američke Države, Francuska, Kanda, 2023., 88 min – animirani, avantura – sinkronizirano

Nakon dobro nam poznatih filmova Malci, Kako je Gru ukrao Mjesec, Pjevajte s nama i Tajni život ljubimaca, Illumination Entertainment donosi novi animirani film Patke selice! Upoznajte pačju obitelj Mallard koja živi mirnim životom u jednom ribnjaku u Novoj Engleskoj. Dok je tata Mack zadovoljan takvim načinom života, mama Pam otvorena je za avanture i želi svojoj djeci – sinu tinejdžeru Daxu i kćerkici Gwen – pokazati svijet. Njezina težnja posebno dolazi do izražaja nakon što obitelj pataka selica sleti na njihovo jezerce i podijeli s njima uzbudljive priče. Nakon toga Pam napokon nagovori Macka da krenu na obiteljsko putovanje, preko New Yorka, do tropske Jamajke. Dakako, njihovi dobro zamišljeni planovi brzo se izjalove te oni stječu nova iskustva, šire svoje vidike, upoznaju nove prijatelje i pritom uče jedno o drugome, ali i sebi samima, više nego što su uopće mogli zamisliti.

This holiday season, Illumination invites you to take flight into the thrill of the unknown with a funny, feathered family vacation like no other in the action-packed new original comedy, Migration.

Želja (Wish)

filmska projekcija

Vrijeme: 18:00

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Art – kino

Prijave: Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

režija: Chris Buck, Fawn Veerasunthorn, glasovi: Franka Batelić, Dražen Bratulić, Vanda Winter; Sjedinjene Američke Države, 2023., 92 min – animirani, avantura – sinkronizirano

Nova Disneyjeva glazbena animirana avantura gledatelje uvodi u čarobno kraljevstvo Rosas u kojem vječna idealistica Asha poželi tako snažnu želju da joj svemir odgovara u obliku mase pune energije jednostavnog imena Zvijezda. Asha i Zvijezda zajedno će se sukobiti s najvećim neprijateljem Kraljevstva, a to je kralj Magnifico koji skriva većinu neispunjenih želja. Asha i Zvijezda zajedno djeluju kako bi spasile svijet i dokazale da su čuda itekako moguća ako se volja hrabrog čovjeka poveže s čarolijom zvijezda. U konačnici, nema veće moći u svemiru od nekog s pravom željom u svom srcu i to je poruka novog Disneyjevog filma.

ponedjeljak 18. 12. 

Prigodna podjela darova djeci iz Doma Ivana Brlić Mažuranić, podružnica Rijeka, uz prisustvo Djeda Božićnjaka

Vrijeme: 15:00

Lokacija: Dječja kuća

**********************

MMSU Lab: Viseća papirnata čuda

kreativna radionica

Vrijeme: 17.30-19.00

Lokacija: Dječja kuća

Dob: međugeneracijska radionica, za uzrast 8 – 12 s roditeljem ili starijim članom obitelji

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Za vrijeme blagdana ukrasi i ornamenti uljepšavaju naše domove, škole, ulice… Na ovoj međugeneracijskoj radionici djeca i njihovi stariji članovi obitelji izrađivat će viseće papirnate ukrase. Zadatak će biti rezati i spajati što veće papirnate oblike te stvoriti viseće ukrase za blagdansku atmosferu Dječje kuće.

Misterij ukradenih pisama 

igra bijega & rješavanja zagonetki

Vrijeme: 18 sati

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Gradska knjižnica Rijeka

Dob: 7 – 10 godina

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

U Dječjoj kući sandučić je pun dječjih pisama Djedu Mrazu. Svaki dan poštar skuplja pisma i šalje ih na svima poznatu adresu u Laponiji. Ali zli vilenjak Mrki Kile voli svima kvariti planove. Ovaj put zakračunao je naš poštanski sandučić. Samo tim složnih i pametnih glava mogu riješiti sve zagonetke, šifre koji je Mrki Kile izmudrijao. 

Misterij ukradenih pisama društvena je igra u kojoj grupa igrača mora timski riješiti niz zagonetki, mozgalica, otkriti šifre lokota, pronaći ključeve brava, dekodirati sefove kako bi uspješno riješili misterij.

Moj mali škver

radionice maketarenja za djecu

Vrijeme: 18. 12. u 18 sati

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Dunja Legović, Hrvatski savez brodomaketara

Dob: 11 – 14

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Brodomaketarska radionica za djecu školske dobi sa složenijom maketom. Izrađuje se jedan od dva remorkera po izboru. Makete se slažu iz setova izrezanih od šperploče. Imaju više dijelova te zahtijevaju malo razvijeniju finu motoriku.

Utorak 19. 12.

Mini škrabaonica 

prosinački specijal 

Vrijeme: 19. 12. u 11 sati

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Nicol Nefat

Dob: 4 – 6

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Mini škrabaonica je namijenjena roditeljima i djeci od 3 do 6 godina s fokusom na kreativni i likovni rad, a koja ujutro nisu u vrtiću.  

Na ovom izdanju izrađivat ćemo jednostavne ornamente od različitih materijala.

Kuc, kuc, ima li koga?

vođena šetnja MMSU-om

Vrijeme: 19.12. u 17.00 h

Lokacija: MMSU /dvorište Art Kvarta Benčić@potok

Izvodi: MMSU

Dob: 18+

Prijave: prijave se primaju putem  mmsu.tobogan@gmail.com

Vodstvo za građanstvo kroz MMSU s tajnim iznenađenjem! 

Kako je Muzej uselio u Benčić, što je bilo prije, a što slijedi – o svemu ćemo pričati na vodstvu kroz “backstage” MMSU-a. Usput nas čeka i iznenađenje iz fundusa!

Misterij ukradenih pisama 

igra bijega & rješavanja zagonetki

Vrijeme: 18

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: animacijski tim Dječje kuće

Dob: 7 – 10 godina

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

U Dječjoj kući sandučić je pun dječjih pisama Djedu Mrazu. Svaki dan poštar skuplja pisma i šalje ih na svima poznatu adresu u Laponiji. Ali zli vilenjak Mrki Kile voli svima kvariti planove. Ovaj put zakračunao je naš poštanski sandučić. Samo tim složnih i pametnih glava mogu riješiti sve zagonetke, šifre koji je Mrki Kile izmudrijao. 

Misterij ukradenih pisama društvena je igra u kojoj grupa igrača mora timski riješiti niz zagonetki, mozgalica, otkriti šifre lokota, pronaći ključeve brava, dekodirati sefove kako bi uspješno riješili misterij.

Veseli češeri 

kreativna radionica 

Vrijeme: 19. 12. u 17:30

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Gradsko kazalište lutaka Rijeka, voditeljice radionice Marija Volkmer i Luči Vidanović

Dob: Za uzrast: 4+ (moli se da djeca vrtićke dobi budu uz prisustvo osobe u pratnji)

Prijave: Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje, ali je prijava obavezna i to na mail adresu: gklrijeka@gmail.com  

Na bazi prirodnih šumskih češera i od raznih drugih materijala, polaznici radionice napravit će ukras u blagdanskom ruhu. Prema vlastitoj želji, to može biti ukras za bor, za kuću ili nešto treće, a može biti u obliku umiljatog soba, vrijednoga pomoćnika Djeda Mraza ili sam Djed Mraz glavom i bradom, odnosno sve prema dječjoj mašti. Gradsko kazalište lutaka Rijeka ovu je prigodnu radionicu osmislilo povodom prve manifestacije Zimska priča iz Benčića i tradicionalno je i dalje održava, obzirom na veliki interes publike i zajedničko kreativno stvaralaštvo.       

Norveški dani u Rijeci: Pričaonica sa sjevera

obiteljska pričaonica za predškolce s kreativnom aktivnošću

Vrijeme: 19. 12. u 18 sati

Izvodi: Gradska knjižnica Rijeka/Hana Vrbanić

Dob: 4 – 6

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Nikada dosta dobrih priči! A u hladnooooom slatkom prosincu ići ćemo po one s dalekog sjevera, iz Norveške, koje će nas uz tople napitke dobro ugrijati. Pričaonice u Dječjoj kući dobro su poznato veselje koje uz čitanje priče uključuje i kreativnu aktivnost pa je za predškolce to pravi gušt. 

Srijeda 20. 12. 

Dvodnevna punch needle radionica, izrada Božićnih ukrasa

Vrijeme: 20. i 21.12. 17:00 – 19:00h

Mjesto:  Palača šećera (Krešimirova 28): 

Izvodi: Muzej grada Rijeke / Tanja Blašković 

Dob: 4 – 6

Prijave:  Broj sudionika je ograničen. Rezervirajte svoje mjesto putem online obrasca ovdje.  

Cijena: 10 € za dva dana

Punch needle je posebna igla kojom se izrađuju tapiserije. Ova vrlo zanimljiva tehnika dopušta igru s različitim teksturama, a završni rezultat nešto je između veza, tepiha i tapiserija. Kroz radionicu, polaznici će naučiti kako se ovaj alat koristi, koje su njegove mogućnosti te će potom svatko izraditi unikatan vuneni ukras.

Besplatno stručno vodstvo za građanstvo stalnim postavom, izložbom Nepoznati Klimt: ljubav, smrt, ekstaza te izložbom Kazalište priča II – Izbor scenografskih rješenja Doriana Sokolića za riječko Kazalište

Vrijeme: 20.12. u 17:30h

Mjesto:  Palača šećera (Krešimirova 28): 

Izvodi: Muzej grada Rijeke

Dob: odrasli

Prijave:  Broj sudionika je ograničen. Rezervirajte svoje mjesto putem online obrasca ovdje.   

Cijena:   obavezna je najava dolaska na telefon 051 554-270

* Telefonske prijave primaju se svim danima u tjednu osim ponedjeljka.

 Posjetitelji će upoznati burnu riječku povijest u razdoblju od 18. do 21. stoljeća te slatku povijest kompleksa u kojemu se nalazi Muzej. Kroz vodstvo izložbom Nepoznati Klimt upoznati će rane radove bečkih umjetnika Gustava Klimta, Ernsta Klimta i Franza Matscha izrađenih 1885. za HNK Ivana pl. Zajca, a vodstvom izložbom Kazalište priča II upoznati će makete koje je Dorian Sokolić izradio 1980-ih kao glavni scenograf riječkog kazališta pripremajući se za izradu inscenacija za operne spektakle kao što su Aida, Norma, Nabucco, Trubadur i druge.

Veseli češeri 

kreativna radionica 

Vrijeme: 20. 12. u 17:30 

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Gradsko kazalište lutaka Rijeka, voditeljice radionice Marija Volkmer i Luči Vidanović

Dob: Za uzrast: 4+ (moli se da djeca vrtićke dobi budu uz prisustvo osobe u pratnji)

Prijave: Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje, ali je prijava obavezna i to na mail adresu: gklrijeka@gmail.com  

Na bazi prirodnih šumskih češera i od raznih drugih materijala, polaznici radionice napravit će ukras u blagdanskom ruhu. Prema vlastitoj želji, to može biti ukras za bor, za kuću ili nešto treće, a može biti u obliku umiljatog soba, vrijednoga pomoćnika Djeda Mraza ili sam Djed Mraz glavom i bradom, odnosno sve prema dječjoj mašti. Gradsko kazalište lutaka Rijeka ovu je prigodnu radionicu osmislilo povodom prve manifestacije Zimska priča iz Benčića i tradicionalno je i dalje održava, obzirom na veliki interes publike i zajedničko kreativno stvaralaštvo.      

Misterij ukradenih pisama

igra bijega & rješavanja zagonetki

Vrijeme: 18

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Gradska knjižnica Rijeka 

Dob: 7 – 10 godina

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

U Dječjoj kući sandučić je pun dječjih pisama Djedu Mrazu. Svaki dan poštar skuplja pisma i šalje ih na svima poznatu adresu u Laponiji. Ali zli vilenjak Mrki Kile voli svima kvariti planove. Ovaj put zakračunao je naš poštanski sandučić. Samo tim složnih i pametnih glava mogu riješiti sve zagonetke, šifre koji je Mrki Kile izmudrijao. 

Misterij ukradenih pisama društvena je igra u kojoj grupa igrača mora timski riješiti niz zagonetki, mozgalica, otkriti šifre lokota, pronaći ključeve brava, dekodirati sefove kako bi uspješno riješili misterij.

Kraljica Priča u Adventuri s Orehovićem

predstava

Vrijeme: 20. 12. u 18 sati

Lokacija: Dječja kuća

Dob: 6 – 10

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Ovogodišnja Adventura s Orehovićem donosi nam novu lutkarsko-igranu predstavu Kraljica Priča u kojoj naši likovi Orehović, dječak iz oraha  i Mrvica, djevojčica iz puntice kruha, sreću Malika Tintilinića, Palčicu i Pinokija i s njima kreću u napete avanture koje će djecu podučiti i zabaviti. 

Prigodan program Udruge Orehović osmišljen je za djecu predškolske dobi kao i za školarce nižih razreda, za njihove noniće, roditelje i učitelje te za sve one koji vole bajke. Predstava će se odigrati u Šumi Striborovoj Dječje kuće u srijedu, 20.12. 23. u 18 sati. Prijave su obavezne, a ulaz je slobodan.

Vatrogasna ura za djecu, predstavljanje rada i opreme vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe

Vrijeme: 18:00

Lokacija: dvorište Benčića

Dob: 0-99

Prijave: sudjelovanje je slobodno

četvrtak 21. 12.

MMSU pop-up: Bor na bor

pop up radionica

Vrijeme: 17.00-19.00

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Dob: 3+

Prijave: nema prijava

Pozivamo vas sve da zajedno napravimo veliki božićni mozaik. Svatko će oslikati svoje božićno drvce, učiniti ga baš svojim i unikatnim, a zatim će postati dio jednog bora – najvećeg i najljepšeg božićnog drvca u Dječjoj kući! 

Patke selice

filmska projekcija

Vrijeme: 17:00 

Lokacija: kino Dječja kuća

Dob: 5+

Prijave: Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Nakon dobro nam poznatih filmova Malci, Kako je Gru ukrao Mjesec, Pjevajte s nama i Tajni život ljubimaca, Illumination Entertainment donosi novi animirani film Patke selice! Upoznajte pačju obitelj Mallard koja živi mirnim životom u jednom ribnjaku u Novoj Engleskoj. Dok je tata Mack zadovoljan takvim načinom života, mama Pam otvorena je za avanture i želi svojoj djeci – sinu tinejdžeru Daxu i kćerkici Gwen – pokazati svijet. Njezina težnja posebno dolazi do izražaja nakon što obitelj pataka selica sleti na njihovo jezerce i podijeli s njima uzbudljive priče. Nakon toga Pam napokon nagovori Macka da krenu na obiteljsko putovanje, preko New Yorka, do tropske Jamajke. Dakako, njihovi dobro zamišljeni planovi brzo se izjalove te oni stječu nova iskustva, šire svoje vidike, upoznaju nove prijatelje i pritom uče jedno o drugome, ali i sebi samima, više nego što su uopće mogli zamisliti.

This holiday season, Illumination invites you to take flight into the thrill of the unknown with a funny, feathered family vacation like no other in the action-packed new original comedy, Migration.

Naš mali škver

radionice maketarenja za djecu

Vrijeme: 21.12. u 18 sati 

Lokacija: Dječja kuća

Dob: 7- 10 g.

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Brodomaketarska radionica za djecu školske dobi s jednostavnijom maketom. Izrađuje se primorska barka pomoću seta izrezanog od šperploče. Ima lijepljenja no nema rezanja ni sitnih dijelova. 

Dan MO Potok

kvartovska zabava 

Vrijeme: 21. 12. u 18

Lokacija: Dječja kuća (kontejner) 

Izvodi: MO Potok

Dob: sve generacije

Prijave: slobodan ulaz

Nema dobre kulture bez lokalne zajednice, a terasa Dječje kuće zato će ugostiti kvartovsku ekipu i MO Potok u proslavi njihovog dana. 

Misterij ukradenih pisama 

igra bijega & rješavanja zagonetki

Vrijeme: 18 sati

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: animacijski tim Dječje kuće

Dob: 7 – 10 godina

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

U Dječjoj kući sandučić je pun dječjih pisama Djedu Mrazu. Svaki dan poštar skuplja pisma i šalje ih na svima poznatu adresu u Laponiji. Ali zli vilenjak Mrki Kile voli svima kvariti planove. Ovaj put zakračunao je naš poštanski sandučić. Samo tim složnih i pametnih glava mogu riješiti sve zagonetke, šifre koji je Mrki Kile izmudrijao. 

Misterij ukradenih pisama društvena je igra u kojoj grupa igrača mora timski riješiti niz zagonetki, mozgalica, otkriti šifre lokota, pronaći ključeve brava, dekodirati sefove kako bi uspješno riješili misterij.

Pachamama Street Connection  

svirkica 

Lokacija: dvorište Benčića

Izvodi: Pachamama Street Connection  

Dob: 0-99

Prijave: Slobodan ulaz

Pachamama Street Connection je riječki ulični bend okupljen 2010. godine. Postavu čine Vanja Kauzlarić (bubanj), Jasmin Okanović (truba), Radoslav Tičić (gitara) i Petar Tepšić (trombon).

Bend je svoj glazbeni put stvarao svirajući po ulicama i trgovima gradova duž hrvatske obale. Ulica je postala njihova najbolja vizit karta i najveća promocija nakon čega su svirke na eventima i manifestacijama ipak preuzele dominaciju. U repertoaru imaju domaće i strane hitove aranžmanski prilagođene svom glazbenom izričaju u kojem svatko u publici nađe nešto za sebe. Truba i trombon daju posebnu draž i veselje glazbi koju sviraju. Iza sebe imaju veliko iskustvo sviranja; od opuštenih uličnih nastupa, svirki po malim barovima i klubovima, raznih promocija, eno i gastro događanja pa sve do velikih manifestacija. Neka od istaknutih događanja:  Retro Opatija, Rijeka tattoo Expo, Bela Nedeja, Riječki Karneval, Otvaranje Rijeka EPK, Lovranski umjetnički festival, Kortil uživo, Kastavski Advent, Rijeka green week, Otvaranje Art Kina, Rijeka Food Truck festival, Burger fest Rijeka, Molo Longo Craft beer festival, Festival Proljeća Omišalj, Dani smokava Krk i mnogi drugi.

Tko je ukrao Božić 

show s vatrom 

Vrijeme: 21. 12. u 19

Lokacija: dvorište Benčić ispred Gradske knjižnice Rijeka

Izvodi: Emilio Alcantara, Lea Kršanac, Nives Soldičić 

Dob: sve generacije 

Prijave: Slobodan ulaz.

Svima poznata priča o zelenom Grinču koji pokušava ukrasti Božić nas uči zajedništvu i prikazuje da čar blagdana nije u materijalnom nego u duhovnom. Ovu smo lijepu i poučnu priču pretvorili u cirkus te ju začinili magijom, komedijom i vatrenim vještinama koje će Vas zasigurno oduševiti.

Predstava je primjerena svim uzrastima. Izvodi se na otvorenom prostoru.

Vrijeme trajanja: 30 min

Bozicna bajka Učka – Photo by Petar Kurschner

Predstavljanje filmova nastalih na radionicama Art-kina za djecu i mlade

filmska projekcija 

Vrijeme: 19:00

Lokacija: kino Dječja kuća

Izvodi: Art-kino

Dob: 5+

Prijave: Ulaz slobodan uz obaveznu rezervaciju mjesta e-poštom na info@art-kino.org.

Od sušare duhana do tvornice filmova

Od osnutka Dječje kuće Art-kino predano radi na filmskom opismenjavanju djece iz našeg grada i županije. Osim što ponosno provodimo program Škola u kinu kojim djecu i mlade odgajamo da zavole film i odlazak u kino, naša je želja da filmove i stvaraju. Filmsko stvaralaštvo najviši je stupanj filmske pismenosti i ono uključuje ne samo tehničke kompetencije već brigu i poticaj za umjetnički senzibilitet djece. U našem malom studiju na drugom katu Dječje kuće proveli smo višednevne filmske radionice iz kojih su nastali kratki filmovi u svim poznatim filmskim rodovima: igranog, dokumentarnog, animiranog, a ima i čudnih hibrida televizije i kazališta, video spotova, fake news reportaža, zvučnih efekata. Predstavljamo vam jedan mali presjek dječjih filmova nastalih u našoj radioni u Dječjoj kući.

Vatrogasna ura za djecu, predstavljanje rada i opreme vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe

Vrijeme: 19:00

Lokacija: dvorište Benčića

Izvodi: Javna vatrogasna postrojba

Dob: 0-99

Prijave: sudjelovanje je slobodno

Želja 3D

filmska projekcija

Vrijeme: 17:00 

Lokacija: Dječja kuća 

Izvodi: Art-kino

Dob: svi uzrasti

Prijave: Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Nova Disneyjeva glazbena animirana avantura gledatelje uvodi u čarobno kraljevstvo Rosas u kojem vječna idealistica Asha poželi tako snažnu želju da joj svemir odgovara u obliku mase pune energije jednostavnog imena Zvijezda. Asha i Zvijezda zajedno će se sukobiti s najvećim neprijateljem Kraljevstva, a to je kralj Magnifico koji skriva većinu neispunjenih želja. Asha i Zvijezda zajedno djeluju kako bi spasile svijet i dokazale da su čuda itekako moguća ako se volja hrabrog čovjeka poveže s čarolijom zvijezda. U konačnici, nema veće moći u svemiru od nekog s pravom željom u svom srcu i to je poruka novog Disneyjevog filma.

Petak 22. 12. 

Čiri biri bajka – bajkovita društvena igra

Vrijeme: 17:30

Lokacija: Dječja kuća 

Izvodi: Gradska knjižnica RIjeka.

Dob: od 7 do 10 god.

Prijave: Prijave se primaju putem obrasca ovdje

Pozor, pozor! Tražimo 6 likova iz bajke!

Kakvih? Ne znamo, moraju se stvoriti.

A iz koje bajke, pitaš? Pa ni to ne znamo!

Treba nam tvoja pomoć! Dođi stvoriti s nama posebnu bajku uz pomoć čarobne društvene igre Čiri-biri-bajka! Uživi se u svoju ulogu lika iz bajke i kreni s nama u uzbudljivu pustolovinu na kojoj te čekaju razni neobični događaji i zadaci. Zajedno ćemo savladati sve izazove i stići do cilja na kojem se nalazi vrijedna pouka.

Čiča-miča…. Hej, čekaj, pa tek počinje ova priča!

Potopljena galija

radionica za djecu vrtićke dobi

Vrijeme: 22. 12. u 18 sati 

Lokacija: Dječja kuća

Dob: 3 – 6, uz sudjelovanje roditelja

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

U sklopu ove radionice otkrit ćemo dijelove Liburne – antičkog ratnog broda i preteče rimskih galija. Također, u pijesku ima i raznih artefakata – antičkih mačeva, štitova, amfora itd.

Djeca imaju zadatak da pomoću kistića , grabljica i hvataljki iskopaju sve dijelove, pronađu blago i sastave brod. Dijelovi broda su izrezani od šperploče i mogu se sastaviti uz minimalno lijepljenja, a svi ostali elementi su izrađeni 3D printom. Nema sitnih dijelova – ništa nije manje od približno štapića od sladoleda ili kovanice od 2 EUR, tako da je radionica prilagođena djeci od 3 do 6 godina.

Akustični duo Blu:Kanu 

koncertni nastup

Vrijeme: 22.12.  u 19:00

Lokacija: dvorište Benčića

Dob: 0-99

Prijave: slobodan ulaz

Akustični duo Blu:Kanu izvodi pop i rock evergreene, a čine ga dugogodišnji glazbenici Damir Tomić (vokal, akustična gitara, udaraljke) i Goran Rubeša (vokal, akustična gitara, usna harmonika). Obojica nastupaju već dugi niz godina, a članovi su sastava The Beatles Revival Band, Riverpool, Gerila, itd. Blu:Kanu duo nastupao na raznim događanjima, kao što su:  Retropatija, Advent Opatija, Rokova na Klanjskoj gradini, Liburnia film festival, Unplugged Festival Ičići itd.

Medino božićno čudo (Teddybjørnens jul) 

filmska projekcija

Vrijeme: 19:00

Lokacija: Dječja kuća 

Izvodi: Art-kino

Dob: 5+

Prijave: Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

režija: Andrea Eckerbom, uloge: Marte Klerck-Nilssen, Vegard Strand Eide, Mariann Hole; Norveška, 2022., 80 min – obiteljski, avantura -sinkronizirano

U ovoj dražesnoj božićnoj priči, medvjedić će naučiti kako pravo bogatstvo leži u našim srcima, a prava čarolija blagdana dolazi kroz ljubav i zajedništvo s prijateljima i obitelji. Snježne pahuljice, mirisni bademi i svjetlucava svjetla stvaraju savršenu atmosferu na Božićnom sajmu na kojem djevojčica Mariann otkriva nevjerojatnu tajnu: na gornjoj polici lutrijske kabine najslađi medo upravo je pomaknuo glavu i počeo njuškati. Osjećajući trenutnu povezanost, Mariann ne može smisliti bolju želju za Božić i pokušava ga osvojiti. Međutim, medo ima drugačije planove, sanja o bogatom vlasniku koji mu može pokazati sve što svijet nudi. No kada medu odvedu u drvarnicu, njegov novi najbolji prijatelj, jež Bolla, pomaže mu shvatiti što je zaista važno u životu…

Misterij ukradenih pisama 

igra bijega & rješavanja zagonetki

Vrijeme: 18 sati

Lokacija: Dječja kuća 

Izvodi: animacijski tim Dječje kuće

Dob: 7 – 10 godina

Prijave: Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

U Dječjoj kući sandučić je pun dječjih pisama Djedu Mrazu. Svaki dan poštar skuplja pisma i šalje ih na svima poznatu adresu u Laponiji. Ali zli vilenjak Mrki Kile voli svima kvariti planove. Ovaj put zakračunao je naš poštanski sandučić. Samo tim složnih i pametnih glava mogu riješiti sve zagonetke, šifre koji je Mrki Kile izmudrijao. 

Misterij ukradenih pisama društvena je igra u kojoj grupa igrača mora timski riješiti niz zagonetki, mozgalica, otkriti šifre lokota, pronaći ključeve brava, dekodirati sefove kako bi uspješno riješili misterij.

Potopljena galija

radionica za djecu vrtićke dobi

Vrijeme: 22.12. u 18 sati 

Lokacija: Dječja kuća

Dob: 3 – 6, uz sudjelovanje roditelja

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

U sklopu ove radionice otkrit ćemo dijelove Liburne – antičkog ratnog broda i preteče rimskih galija. Također, u pijesku ima i raznih artefakata – antičkih mačeva, štitova, amfora itd.

Djeca imaju zadatak da pomoću kistića , grabljica i hvataljki iskopaju sve dijelove, pronađu blago i sastave brod. Dijelovi broda su izrezani od šperploče i mogu se sastaviti uz minimalno lijepljenja, a svi ostali elementi su izrađeni 3D printom. Nema sitnih dijelova – ništa nije manje od približno štapića od sladoleda ili kovanice od 2 EUR, tako da je radionica prilagođena djeci od 3 do 6 godina.

Vatrogasna ura za djecu, predstavljanje rada i opreme vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe

Vrijeme: 19:00

Lokacija: dvorište Benčića

Izvodi: Javna vatrogasna postrojba

Dob: 0-99

Prijave: sudjelovanje je slobodno

Subota 23. 12.

Patke selice

filmske projekcije

Vrijeme: 11:00 

Lokacija: Dječja kuća 

Izvodi: Art-kino

Dob: svi uzrasti

Prijave: Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Nakon dobro nam poznatih filmova Malci, Kako je Gru ukrao Mjesec, Pjevajte s nama i Tajni život ljubimaca, Illumination Entertainment donosi novi animirani film Patke selice! Upoznajte pačju obitelj Mallard koja živi mirnim životom u jednom ribnjaku u Novoj Engleskoj. Dok je tata Mack zadovoljan takvim načinom života, mama Pam otvorena je za avanture i želi svojoj djeci – sinu tinejdžeru Daxu i kćerkici Gwen – pokazati svijet. Njezina težnja posebno dolazi do izražaja nakon što obitelj pataka selica sleti na njihovo jezerce i podijeli s njima uzbudljive priče. Nakon toga Pam napokon nagovori Macka da krenu na obiteljsko putovanje, preko New Yorka, do tropske Jamajke. Dakako, njihovi dobro zamišljeni planovi brzo se izjalove te oni stječu nova iskustva, šire svoje vidike, upoznaju nove prijatelje i pritom uče jedno o drugome, ali i sebi samima, više nego što su uopće mogli zamisliti.

This holiday season, Illumination invites you to take flight into the thrill of the unknown with a funny, feathered family vacation like no other in the action-packed new original comedy, Migration.

Medino božićno čudo

filmska projekcija

Vrijeme: 16:00

Lokacija: Dječja kuća 

Izvodi: Art-kino

Dob: 

Prijave: Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

U ovoj dražesnoj božićnoj priči, medvjedić će naučiti kako pravo bogatstvo leži u našim srcima, a prava čarolija blagdana dolazi kroz ljubav i zajedništvo s prijateljima i obitelji. Snježne pahuljice, mirisni bademi i svjetlucava svjetla stvaraju savršenu atmosferu na Božićnom sajmu na kojem djevojčica Mariann otkriva nevjerojatnu tajnu: na gornjoj polici lutrijske kabine najslađi medo upravo je pomaknuo glavu i počeo njuškati. Osjećajući trenutnu povezanost, Mariann ne može smisliti bolju želju za Božić i pokušava ga osvojiti. Međutim, medo ima drugačije planove, sanja o bogatom vlasniku koji mu može pokazati sve što svijet nudi. No kada medu odvedu u drvarnicu, njegov novi najbolji prijatelj, jež Bolla, pomaže mu shvatiti što je zaista važno u životu…

Wonka – s titlovima

filmska projekcija

Vrijeme: 19:00

Lokacija: Dječja kuća 

Izvodi: Art-kino

Dob: 5+

Prijave: Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Ovaj neodoljivo živopisan i inovativan filmski spektakl predstavit će publici mladog Willyja Wonku, prepunog ideja i odlučnog promijeniti svijet jednim ukusnim zalogajem  dokazujući da najbolje stvari u životu počinju sa snom i ako ste dovoljno sretni da upoznate Willyja Wonku, sve je moguće.

Od Paula Kinga, redatelja filmova “Paddington” i producenata “Harry Potter” i “Fantastic Beasts” franšiza, dolazi opojna mješavina magije i glazbe, kaosa i emocija, sve ispričano neopisivo emotivno i s puno humora. U glavnoj ulozi je fenomenalni Timothée Chalamet. Temeljeno na izvanrednom liku iz priče “Charlie i tvornica čokolade”, najprepoznatljivije dječje knjige Roalda Dahla i jedne od najprodavanijih dječjih knjiga svih vremena, “Wonka” priča čudesnu priču o tome kako je najveći izumitelj, čarobnjak i proizvođač čokolade na svijetu postao omiljeni Willy Wonka kakvog danas poznajemo.

nedjelja 24. prosinac

Wonka – sinkronizirano

filmska projekcija

Vrijeme: 16 sati

Lokacija: Dječja kuća 

Izvodi: Art-kino

Dob: svi uzrasti

Prijave: Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Ovaj neodoljivo živopisan i inovativan filmski spektakl predstavit će publici mladog Willyja Wonku, prepunog ideja i odlučnog promijeniti svijet jednim ukusnim zalogajem  dokazujući da najbolje stvari u životu počinju sa snom i ako ste dovoljno sretni da upoznate Willyja Wonku, sve je moguće.

Od Paula Kinga, redatelja filmova “Paddington” i producenata “Harry Potter” i “Fantastic Beasts” franšiza, dolazi opojna mješavina magije i glazbe, kaosa i emocija, sve ispričano neopisivo emotivno i s puno humora. U glavnoj ulozi je fenomenalni Timothée Chalamet. Temeljeno na izvanrednom liku iz priče “Charlie i tvornica čokolade”, najprepoznatljivije dječje knjige Roalda Dahla i jedne od najprodavanijih dječjih knjiga svih vremena, “Wonka” priča čudesnu priču o tome kako je najveći izumitelj, čarobnjak i proizvođač čokolade na svijetu postao omiljeni Willy Wonka kakvog danas poznajemo.

Medino božićno čudo

filmska projekcija

Vrijeme: 18:15 sati

Lokacija: Dječja kuća

Izvodi: Art-kino

Dob: svi uzrasti

Prijave: Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

U ovoj dražesnoj božićnoj priči, medvjedić će naučiti kako pravo bogatstvo leži u našim srcima, a prava čarolija blagdana dolazi kroz ljubav i zajedništvo s prijateljima i obitelji. Snježne pahuljice, mirisni bademi i svjetlucava svjetla stvaraju savršenu atmosferu na Božićnom sajmu na kojem djevojčica Mariann otkriva nevjerojatnu tajnu: na gornjoj polici lutrijske kabine najslađi medo upravo je pomaknuo glavu i počeo njuškati. Osjećajući trenutnu povezanost, Mariann ne može smisliti bolju želju za Božić i pokušava ga osvojiti. Međutim, medo ima drugačije planove, sanja o bogatom vlasniku koji mu može pokazati sve što svijet nudi. No kada medu odvedu u drvarnicu, njegov novi najbolji prijatelj, jež Bolla, pomaže mu shvatiti što je zaista važno u životu…

Vidimo se u “Benčiću”!

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content