Od 20. do 21. svibnja Dječja kuća ugostit će peto izdanje Plesnog zbirkusa, festivala izvedbeno-scenskih umjetnosti jedinstvenog po tome što njegov sadržaj kreiraju i biraju djeca. Djeca su po peti put izabrala koje predstave, koncerte, cirkuske točke i radionice žele imati na Plesnom zbirkusu, na ostalima je da uživaju u vikend izdanju još jednog festivala.

Nakon nekoliko susreta na kojima su djeca žirirala uz pomoć mentorica iz udruga Prostor Plus i Vijeće mladih Benčić, organizacija koje uz djecu i Gradsku knjižnicu Rijeka i Dječju kuću organiziraju festival, odlučeno je da će se na Plesnom zbirkusu V gledati i slušati: pripovjedaonica “Pričom te zovem” Margarete Peršić, internautska predstava “Internet genijalci” Triko Cirkus Teatra, spektakularnu cirkusku točku “Ulovi šešir” Andreja Tomše, šifriranu lutkarsku predstavu “Male tajne profesorice šifrice” matematičarke Marije Maksimović, te dva koncerta “Brlog koncert” u izvedbi Shoome  i “Podvodni koncert” Plesnog teatra Ljubljana. 

U radioničkom dijelu programa zbirkusovke i zbirkusovci su se fokusirali na cirkuske vještine i ozelenjavanje Dječje kuće kućnim biljem.

Cjelokupan program, više informacija o svakoj predstavi i radionici možete pronaći na www.zbirkus.com, gdje je potrebno i rezervirati svoje mjesto za svaku aktivnost u kojoj želite sudjelovati. Ulaznica za svaku predstavu je 5 eura, dok će za radionicu Cirkuskih vještina biti potrebno izdvojiti 15, a za radionicu Dječja kuća za biljke 10 eura.

Plesni zbirkus – festival izvedbenih umjetnosti za djecu, manifestacija je za djecu i odrasle koju osmišljavaju djeca, i koja u Rijeku dovodi niz predstava suvremenog plesa i cirkusa, interdisciplinarnih i kazališnih izvedbi kao i radionica na kojima se djeca mogu upoznati i okušati u vještinama tih izvedbenih područja. Plesni zbirkus jedina je manifestacija u regiji koju selektiraju djeca, čime se jamči zabavan i edukativan program za riječke klince na koji su pozvani i odrasli.

Pokrovitelji petog Plesnog zbirkusa su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Odjel za kulturu Grada Rijeke.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content