Bliži nam se Noć Vještica i razna čudovišna stvorenja kao npr. vukodlaci, vampiri, vještice i zombiji jedva čekaju da vas isprepadaju i ukradu vam slatkiše i bombone! Ona su dlakava i velika i imaju oštre zube i kandže i zavijaju i reže. Čak im i oči svijetle crveno u mraku! Ma možda ipak ta čudovišta nisu toliko strašna? Možda se i ona boje kada grmi i strah ih je zubara?

Zaletite se na https://pustolovina.itch.io/prirucnik i besplatno preuzmite Priručnik za pustolove. U Priručniku se nalaze pravila za igru stolnih pustolovina, nekoliko avantura, neviđena blaga i čarolije ali i opisi raznoraznih stvorenja koja žive u tom čudesnom svijetu. Svako stvorenje ima svoje ime, kratki opis (kako izgleda i kako se ponaša, što voli, a što ne voli), životnu energiju i opis posebnih spospobnosti ili napada.

Pozivamo sve male i velike članove Gradske knjižnice Rijeka da sami osmisle svoje čudovište i pošalju nam svoj rad putem formulara. Ako volite crtati možete nam poslati i crtež svoga monstera. Natječaj je otvoren do 6.11., a autori najboljih monstera će osvojiti primjerak tiskanog izdanja Priručnika za pustolove. Sve radove koji zadovolje kriterije ćemo uvrstiti u jedan Beštijarij koji ćemo objaviti na našim web stranicama.

Link na prijave je ovdje.


Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content