Sretni smo što smo domaćini dječjeg dijela festivala Vrisak!

Uz večernje programe u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, Vrisak je pripremio program za najmlađe čitatelje: Vrisak Junior održava se u Dječjoj kući u art-kvartu „Benčić“ od 12. do 17. rujna u 11 sati, a djeca i mladi upoznat će autorice i autore Milu ElegovićJuricu PavičićaSanju PilićMarka PogačaraMelitu Rundek i njihove vrckave, poučne i tople slikovnice, kao i edukativni strip za djecu i mlade „Što se to događa s klimom?“ Olea Mathismoeana, koji na pametan i zabavan način približava djeci ovu važnu temu.

Prijave razreda i grupa za dolazak se primaju na mail info@djecjakuca.hr.

Ažuriranje 7. rujna: Susreti od ponedjeljka do petka su se uslijed velikog interesa popunili, a mjesta još ima u subotu 17. rujna na Marku Pogačaru!

Vrisak Junior otvaramo 12. rujna promocijom nove slikovnice Sanje Pilić „Hoću biti velik!“, pričom o zbunjenom dječaku koji silno želi biti velik kako bi mogao raditi sve tajnovite, uzbudljive i zanimljive stvari, koju je maštovito i zabavno ilustrirala Željka Mezić.

Melita Rundek najmlađim čitateljima u utorak, 13. rujna, predstavlja jednog posebnog mačka u slikovnici „Darmar, Maki je car!“, a Makija i njegove zabavne prijatelje ilustrirala je Vanda Čižmek.

„Što se to događa s klimom?“ edukativni je strip za djecu i mlade, namijenjen, prije svega, uzrastu od 8 do 12 godina. Autori Ole Mathismoen i Jenny Jordahl duboko zaranjaju u aktualnu klimatsku krizu i pobliže proučavaju što će se dogoditi, zašto se to događa, kakve će biti posljedice i što uopće možemo učiniti. Na pametan, zabavan i svima razumljiv način, autori nam pomažu da lakše shvatimo ovu ozbiljnu i važnu temu. O stripu će razgovarati Sandra Karić i Matija Eppert na programu Vrisak Juniora 14. rujna.

Festivalski sadržaj 15. rujna rezerviran je za pisca za velike i male: Juricu Pavičića! „Tri kuće, tri prijatelja“ prva je ilustrirana knjiga za djecu ovog nagrađivanog autora, jedan poseban triler za osmoškolski uzrast s ilustracijama Klare Rusan.

Pisana u stihu slikovnica „Zašto ptice pjevaju“ otkriva novu dimenziju umjetnice Mile Elegović koja u njoj slavi radost življenja, ljubav i poštovanje prema prirodi, a ilustrirala ju je mlada hrvatska ilustratorica Ana Despot. Tajnu ptičjeg pjeva otkrijte na Vrisku 16. rujna.

Na zadnjem druženju u sklopu programa Vrisak Junior, 17. rujna, Marko Pogačar predstavit će „Prvu detektivsku agenciju za praćenje ptica“, priču o sijamskoj mački Milici, autsajderici odrasloj na detektivskim noir filmovima, koja odluči pomoći pticama u nevolji i tako upoznati bijeli svijet! Milicu je ilustrirala Stefhany Y. Lozano.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content