Škola u kinu obrazovni je program Art-kina čija je primarna zadaća filmsko opismenjavanje djece i mladih – počevši od vrtića pa sve do srednje škole, a radi se o filmskom programu koji se održava već 15 godina, a koji godišnje posjeti između 11 i 13 tisuća polaznika dječjih vrtića, te učenika osnovnih i srednjih škola.

Ove godine u filmskom katalogu Škole u kinu svoje je mjesto pronašao i jedan inkluzivni film: radi se o kratkometražnom animiranom filmu Ježeva kuća, redateljice Eve Cvijanović, iz 2017. godine, koji će se u sklopu ovog programa prikazati s prilagođenim titlom za gluhe i nagluhe osobe.

Inkluzivna projekcija Ježeve kuće na rasporedu je u četvrtak, 23. svibnja u 10 sati, a po završetku filmske projekcije, uslijedit će kratka, zabavna i poučna radionica znakovnog jezika koju će voditi Maja Ogrizović, voditeljica projekta Film svima svugdje (Filmaktiv).

Projekcija je namijenjena skupinama djece osnovnoškolske i vrtiće dobi, a zainteresirani nastavnici i odgojitelji svoje grupe mogu prijaviti putem e-mail adrese: edukacija@art-kino.hr.

Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje u programu za sve polaznike je besplatno.

Vidimo se u kinu!

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content