Art-kino je i ove godine riječki domaćin međunarodnog festivala animiranog filma djece i mladih – VAFI & RAFI. Glavni organizator festivala je udruga VANIMA iz Varaždina, a program u Rijeci provodi se u partnerstvu s Art-kinom. 13. izdanje Festivala ove se godine održava u razdoblju od 26. svibnja do 5. lipnja, s time da se prva tri dana Festivala odvijaju upravo u našem gradu. Kao i proteklih godina, riječki dio festivala – RAFI, posvećen je profesionalnim animiranim filmovima za djecu i mlade. 

Osim filmskog, festival donosi i dva radionička programa, za koji su prijave upravo u tijeku. Sudjelovanje na radionicama je besplatno te se prijave primaju na mail info@art-kino.org, a na istu adresu e-pošte zainteresirani mogu uputiti i sva dodatna pitanja.

RADIONICA STOP ANIMACIJE

Radionica stop animacije namijenjena je djeci od 8 do 13 godina, a održava se pod vodstvom Sare Bernat, diplomirane animatorice i voditeljice brojnih radionica za djecu. Radionica će se održati 26. i 27. 5. od 16 do 20 sati u Dječjoj kući. Na radionici će djeca moći izrezivati različite oblike te ih pokrenuti tehnikom stop animacije, a broj polaznika ograničen je na osam sudionika.

RADIONICA OSNOVA ANIMIRANOG FILMA

Radionica osnova animiranog filma namijenjena je mladima od 14 do 18 godina, a održava se pod vodstvom Mateje Štefinščak, diplomirane animatorice i autorice nekoliko nagrađivanih animiranih filmova. Radionica će se održati 26. i 27. 5. od 16 do 20 sati u Dječjoj kući. Na radionici će mladi moći isprobati različite tehnike animacije, a broj polaznika ograničen je na osam sudionika.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content