Likovno-istraživački atelier darovitih osnovnoškolaca (LIADO) posjetio je izložbu Zorana Pavelića „Pobuđivački mehanizmi“ u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka.

Kako su se požurili i već prvi dan nakon otvorenja došli u posjetu, uspjeli su uloviti umjetnika i podružiti se s njime. Otkrio im je kako izgleda njegov stvaralači proces, kako izgleda ta iskra koja se prva pojavi, a nakon koje nastane i fizički rad.

Što znači potpisati se na rad i prisvojiti ga, a s druge strane kako izgleda proces pripreme papira i boja, bile su samo još neke od tema. Polaznici LIADO-a stvorili su čak 28 radova inspiriranih izložbom u MMSU-u i možete ih do 4.12. pogledati u galeriji Dječje kuće.

Imamo za vas još jednu poslasticu – za sve one koje zanima koja je bila inspiracija djeci moći će u radno vrijeme muzeja posjetiti izložbu prelaskom mosta!

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content