Gradsko kazalište lutaka Rijeka otvara prijave za dramsku radionicu za djecu uzrasta 10+ pod nazivom TO GO OR NOT TO GO.

Baveći se teškom i, nažalost, vrlo aktualnom temom međuvršnjačkog nasilja, cilj radionice je zajedno s djecom pronaći kazališni jezik njima blizak, intrigantan i zanimljiv. Radionica će se održavati kroz rujan i listopad, a završna produkcija izvela bi se u sklopu Revije lutkarskih kazališta početkom studenog 2023. Radionicu je osmislila glumica Petra Šarac, koja će, uz glumicu Petru Vučković, biti i voditeljica.

Projekt TO GO OR NOT TO GO, koje Gradsko kazalište lutaka Rijeka provodi u suradnji s partnerima – Centrom kreativnosti i umjetnosti za djecu i obitelji La Sala, Sabadell (Španjolska) i Umjetničkim centrom Annantalo, Helsinki (Finska), pokušava dati odgovor na pitanje zašto djeca u adolescentskoj dobi gube interes za kazališni medij. U dosadašnjim fazama projekta GKL Rijeka istraživalo je postoji li način da se razvije kazalište blisko njima; koje su to teme koje ih zanimaju, koje žanrove smatraju najzanimljivijima, koje medije najbliskijima. Djeca su se sjajno odazvala na temu te izrazila želju za nastavkom projekta. Finalna faza projekta je dramska radionica ranije opisana.

Prijave na radionicu su u tijeku, a početak iste je u ponedjeljak, 18. rujna 2023.

Termin održavanja: od 18. rujna do 12. studenoga 2023., ponedjeljkom i srijedom u 18:30 sati

Lokacija: Kontejner, Dječja kuća

Maksimalan broj polaznika: 12

Uzrast: 10+

Cijena: 40,00 eura / 301,38 kuna (plativo u dvije rate)

Sve informacije i prijave na sudjelovanje u radionici na propaganda@gkl-rijeka.hr

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content