Da li znate da glazbeno iskustvo u najranijoj dobi doprinosi stvaranju jačih živčanih veza u mozgu? Da ritam može potaknuti razvoj govora? Da pokret uz glazbu pospješuje prostornu orijentaciju, koordinaciju i motoriku djece?

To dobro znaju u Glazbeno edukativnom centru SKALA koji ima za cilj glazbeni odgoj djece predškolskog uzrasta pa u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka u Dječjoj kući pripremaju malu glazbenu radionicu za djecu od 3 do 5 godina starosti.

Na glazbenoj radionici u subotu 19. 11. djeca će zakoračiti u čarobni svijet glazbe – naučit će kako nastaje glazba, koji instrumenti postoje i kako zvuče, pjevat će dječje pjesmice i svirati raznovrsne instrumente (zvečke, bubnjeve, daire, kastanjete i dr.), povezat će glazbu i pokret, igrati igre memorije, slušati klasičnu glazbu, pisati note i još mnogo toga.

Sudjelovanje je potrebno prijaviti putem online prijavnice ovdje.

Ažuriranje: Radionica je popunjena.

Cilj radionice je prije svega cjelokupni razvoj i odgoj djece te i da se dijete može slobodno izražavati kroz glazbu – sinkronizirati glazbu i pokret, pjevati i svirati (osnovne) instrumente, ispoljavati kreativnost i steći samopouzdanje. Također, osim obrazovne, glazba ima i odgojnu ulogu – prilikom zajedničkih glazbenih aktivnosti razvija se osjećaj pripadnosti, druželjubivosti i tolerancije. Prisustvo roditelja na radionici je dozvoljeno.

Program glazbenih radionica bazira se na Carl Orff pristupu – “učenju usmjerenom na dijete” koje kombinira glazbu, pokret, glumu i govor u lekcije prilagođenim dječjem svijetu igre.

Zašto je glazba važna u odgoju djece?

Glazbeno iskustvo u najranijoj dobi, te glazbena edukacija u predškolskom uzrastu pospješuju razvoj kognitivnih i motoričkih sposobnosti djece, pobuđuju kreativnost i maštu, potiču mentalni razvoj i memoriju, pospješuju razvoj govora i socijalizaciju djece te utječu na skladniji i svestraniji razvoj cjelokupnih djetetovih sposobnosti. Slušanjem glazbe i sviranjem instrumenata aktiviraju se sva osjetila i budi radoznalost djece što obogaćuje njihov iskustveni svijet i pozitivno utječe na raspoloženje.

GEC SKALA

Glazbeno edukativni centar SKALA osnovan je sa željom stvaranja jedinstvene zajednice malih kreativaca koja slavi glazbu, umjetnost, kulturu i prijateljstvo i iz koje djeca odlaze bogatija znanjem, iskustvom i lijepim sjećanjima. Slični programi u velikim gradovima regije i svijeta potakli su nas da jedinstveno iskustvo glazbenog odgoja ponudimo i djeci iz Rijeke.
Autor glazbenog programa je Tamara Petković, diplomirani muzikolog a predavači i suradnici Glazbeno edukativnog centra SKALA isključivo su akademski obrazovani profesori. Inzistiramo na stručnosti i profesionalizmu jer Vaše dijete zaslužuje najbolje.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content