Ovo se zove biografija kreativke za djecu s velikim slovom. Baš BIOGRAFIJA! Ivana Guljašević Kuman bavi se animiranim filmom, ilustracijom i pisanjem. Autor je 26 autorskih animiranih filmova. Za njih 12 je napisala scenarij. Animirani filmovi prikazuju se na Dječjem programu HRT-a pod zajedničkim imenom Igubukine priče. Surađuje na animiranom serijalu kao ilustrator/animator Danica i prijatelji u produkciji HRT-a (scenarij K. Mažuran Jurešić, režija L. Festini Jensen), na serijalu Psst…priča! u produkciji HRT-a (urednica M. Vindakijević, režija L. Festini Jensen), te autor je animiranih priloga Nekoliko crtica o… u emisiji Školski sat (urednica S. Skender). Ilustrira knjige i slikovnice, udžbenike, priručnike, te u časopisima. Za ilustracije i tekst je više puta nagrađivana i pohvaljena (Ovca u kutiji, Lice knjige, Grigor Vitez, Mato Lovrak…).

Napisala je i ilustrirala šest slikovnica: Kako je krokodil Marko pronašao svoj dom (izdavač Školska knjiga, nagrada Ovca u kutiji i postavljena kazališna predstava u lutkarskom kazalištu Ivana Brlić Mažuranić), Čarapojedac (izdavač Autorska kuća/ Naša djeca, dvije nagrade Ovca u kutiji od stručnog i dječjeg žirija, pohvala nagrada Grigor Vitez i Lice knjige), Malo kraljevstvo (izdavač Leykam international), Čovječuljak Snovuljak, Tri strašna zmaja, Amo-tamo i Drveni neboder (izdavač Igubuka- slikovnice sa pripadajućim multimedijalnim DVD-ima), zbirku priča Zoo novosti (izdavač Igubuka, kazališna predstava u kazalištu Svarog), te romane Moja slavna prijateljica (izdavač Igubuka) – nagrada Mato Lovrak) i Neprilagođena (izdavač igubuka).

Pod svjetlima reflektora naše pažnje na ovom susretu bit će dvije najnovije Hopa, hopa konjiću i Smijuljica. U potonju svakako zavirite i kao u animirani film. Divno!

Osnovne informacije:

razgovor s autoricom 

lokacija: Zoom soba

namijenjeno: predškolci

vrijeme održavanja: petak 23. 4. u 10 

prijave: prijave.programi@gkri.hr

Događanje se odvija kao dio Tjedna dobre Dječje knjige Gradske knjižnice Rijeka uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije te je dio obilježavanja Godine čitanja 2021. Cjeloviti program provjerite u našem Brickzineu.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content