Znate li da ni jedno prijateljstvo nije slučajno? Ovo koje slijedi vjerojatno je jedno od najposebnijih koje ćete vidjeti, a sačinjava ga naoko neobičan trojac – mladunče vuka, mladunče lava i jedna posebna djevojka.

Čarobno putovanje pred nama prati Almu, svojeglavu njujoršku studenticu koja dolazi u Kanadu na pogreb djeda koji ju je odgojio. Za vrijeme svog boravka, Alma pronalazi mladunče lava predodređeno za cirkus, no odlučuje ga zadržati te tako očuvati uspomenu na djeda, neumornog borca za prava životinja. No Almina kuća ubrzo postaje utočištem za još jednog gosta  – mladog vučića, koji će s lavićem uspostaviti bratsku vezu punu ljubavi. Ovaj neobični trio neko vrijeme živi u idili, no stvari se počnu mijenjati kada Alma doživi nesreću. Kakva budućnost čeka ovo troje prijatelja, te koliko je zadivljujuće blagotvorna veza između ljudi i životinja otkriti ćemo gledajući ovo dirljivo putovanje.

Gilles de Maistre i Prune de Maistre bračni su par koji je do sada surađivao na dva filma; dokumentarcu Demain est à nous (2019.) ukojemu je i aktivistica Greta Thunberg i Mia i bijeli lav (Mia et le lion blanc, 2018.), film o djevojčici Miji koja se sa svojom obitelji seli u Južnu Afriku i razvija posebnu vezu s Charliejem, mladunčetom bijelog lava.

Film ima podnaslove na hrvatskom.

Termini prikazivanja u siječnju:

petak, 21.1.2022. u 18:00

subota, 22.1.2022. u 17:00

nedjelja, 23.1.2022. u 17:00

nedjelja, 30.1.2022. u 17:00

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 25 kn

Izvorni naziv: Le loup et le lion

Režija: Gilles de Maistre

Scenarij: Gilles de Maistre, Prune de Maistre

Uloge: Molly Kunz, Graham Greene, Derek Johns, Charlie Carrick

Produkcija: Galatée Films, Studiocanal, Mai Juin Productions

Distribucija: Editus

Trajanje: 99 min

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content