Slikovnica Ovca koja je bila svoja autorice Marijane Križanović topla je i poticajna priča koja se temelji na prikazu različitosti pojedinaca unutar društva, važnosti pripadanja i učinku empatije. Napisana je u vedrom tonu, začinjena lako pamtljivim osmercima te nas s iznimnom sinergijom ilustracija i teksta vodi putem transformacije lika, sve do sretnog završetka i dragocjene po(r)uke. Glavni lik Olivija kreativna je i talentirana ovčica koja otvoreno pokazuje svoje stavove, te sigurna u sebe hrabro i odvažno slijedi svoj put.

Ova poučna slikovnica donosi i spoznaju koliko je lijepo biti vjeran sebi, pritom naglašavajući važnost podrške odraslih, kako bi se taj osjećaj usvojio i ukorijenio kod djeteta jer „biti svoj nešto je najljepše na svijetu”!

Zato vjerujem da će Olivija osvojiti srca i velikih i malih te ih povesti putem samootkrivenja. Marijana Križanović profesorica je hrvatskog i engleskog jezika i književnosti te magistra bibliotekarstva. Objavila je dosad trinaest knjiga za djecu, a na Vrisku će predstaviti svoju novu edukativnu slikovnicu Ovca koja je bila svoja koja će najmlađe upoznati s vrijednim životnim lekcijama. Autorica je dosad objavila jedanaest edukativnih slikovnica te zbirku priča Marine čudesne pustolovine (2017.) i zbirku pjesama Čarobni kalendar (2018.).

Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade te Hrvatskog čitateljskog društva.

Sretna je, puno se smije i ne želi da joj promiču važne stvari u životu. Uživa u kazalištu, knjigama, stranim jezicima, fotografiji, prirodi, putovanjima i druženju s obitelji. I voli biti svoja.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka & V.B.Z.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content