U utorak 20. 2. u 18 sati u Dječjoj kući održat će se predavanje psihologinje Tamare Žakula “Visoko osjetljiva djeca – kako ih prepoznati, razumjeti i podržati?”

Visoko osjetljiva djeca vrlo su senzibilna, intuitivna, mudra i empatična. Imaju fino podešen osjetilni radar koji im omogućava da upijaju svijet oko sebe s izuzetnom dubinom i intenzitetom pa ono što drugoj djeci ne smeta, oni doživljavaju intenzivno i duboko. Zbog toga ih okolina često ne shvaća i doživljava različitima – sramežljivima i izbirljivima ili pak zahtjevnima i napornima, pa se i sami mogu osjećati neshvaćeno. 

Za roditelje, imati visoko osjetljivo dijete može biti velik izazov te je važno da što ranije prepoznaju ovu osobinu. Tada se lakše mogu nositi sa svakodnevnim izazovima, a djetetu pružiti razumijevanje, podršku i vodstvo.

Na predavanju ćemo govoriti o visokoj osjetljivosti te kako roditelji mogu prepoznati, razumjeti i podržati djecu da im ona ne postane opterećenje.

Sudjelovanje je potrebno prijaviti ovdje.

Tamara Žakula je psihologinja s više od 25 godina iskustva u radu s djecom, adolescentima, roditeljima i odraslima. U svom radu, između ostalog, kreirala je program za psihološku podršku darovitoj djeci predškolske dobi, programa psihološke podrške razvedenim roditeljima, autorica je priručnika Emocionalne potrebe djeteta – koliko su važne i koje su posljedice njihovog zanemarivanja? te koautorica publikacija Ja, mama i tata (knjižica o pozitivnom roditeljstvu)Razvodimo se, ali ostajemo roditelji i drugih.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content