U Dječjoj kući s Gradskom knjižnicom Rijeka i American Cornerom Rijeka nastavljamo uživanje u 3D printanim guštima i to kroz posebne višednevne tematske 3D print sprinteve! 

U našoj Dječjoj kući od ponedjeljka 22. 11. do četvrtka 25. 11. u 18 sati Gradska knjižnica Rijeka održat će novo izdanje višednevne tematske radionice 3D printanja pod imenom 3D isprint(ajmo)…, a tema novog ciklusa bit će lude inovacije, stvaranje nečega što je novo, pomaknuto, možda i beskorisno, ali fora i zabavno. Studeni je mjesec u kojem se slavi Međunarodni dan izumitelja (9. 11.) pa je to pravi trenutak da se i sami pridružite dobrom društvu. Želiš li napraviti baš svoje postolje za držanje joysticka, kutijcu za memorijske kartice ili nešto slično 3D printanje uz stručno vodstvo je pravi recept.

Uz vodstvo mentorice Anite Pešut učit ćemo kako funkcioniraju 3D printeri, zašto je ključno 3D modeliranje te naposljetku kako uz pomoć spoja tih dviju stvaralačkih tehnologija možemo uskočiti u kreativno igranje s vlastitim svijetom te naravno stvarati inovacije. Poslije svega napravimo i malenu izložbu.

Radionica je namijenjena djeci od 4. do 8. razreda osnovne škole, a sudjelovanje je slobodno za sve članove Gradske knjižnice Rijeka. Prijave su obvezne i upućuju se na mail american.corner@gkri.hr . Polaznici moraju imati izrađen vlastiti mail ili koristiti mail kojem imaju osobni pristup zbog potrebe korištenja softvera za 3D modeliranje. 

Radionica 3D isprint(ajmo)… oblikovana je kao višednevna radionička aktivnost kroz koju se intenzivnim angažmanom u dnevnom kontinuitetu teme 3D printanja i 3D modeliranja obrađuju na slojevit i sadržajan način, a sve kroz rad na konkretnom tematski određenom projektu čiji su konačni rezultat 3D isprintani proizvodi, prototipovi i sl. U svakom ciklusu radionice tema rada se posebno određuje. 

Radionice se održavaju u organizaciji American Cornera Rijeka (Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka), a kao aktivnost u Dječjoj kući u kompleksu “Benčić”. 

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content