U sklopu Tjedna mozga (Medicinski fakultet, Sveučilište i KBC u Rijeci te mnoge udruge, škole i druge javne ustanove s područja grada Rijeke, među ostalim i Gradska knjižnica Rijeka) u Dječjoj kući održat će se radionica progresivne mišićne relaksacije za odrasle, posebno korisna roditeljima.

Progresivna mišićna relaksacija je tehnika opuštanja koja se već 90 godina koristi i u medicini i u terapijskom radu. Sastoji se od niza vježbi stezanja i opuštanja različitih skupina mišića čime se postiže opuštanje ne samo tijela nego i uma. Američki liječnik Edmund Jacobson je prvi primjetio povratnu spregu mišići-mozak. Otkrio je da kod stresnih situacija dolazi do refleksne mišićne napetosti, ali da vrijedi i obrnuto. Opuštanje mišića dovodi do smirivanja naše amigdale, dijela mozga, kao i do samokontrole uznemirujućih misli.

PMR aktivira parasimpatički živčani sustav koji regulira ritam disanja, optimizira moždane valove, povećava osjećaj mirnoće i opću vitalnost te poboljšava pažnju i koncentraciju.
Povećajmo svoj kapacitet nošenja sa stresom te prevenirajmo pogoršanja kao što su sagorijevanje, anksioznost, depresija, panični ataci, poremećaj sna.
Došećite poslije faksa, poslije posla i naučite opustiti svoj mozak.

Prijave su obvezne i primaju se na mail: borka.open.mind@gmail.com

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content