Mala Mica, dizajnerica je mačka koja na vrlo slikoviti način prenosi priču o dizajnu interijera. Suptilno navodi i na brigu o životnim navikama, uživanju u trenucima u prirodi, odgovornom ponašanju te realizaciji dogovora. Postepeno i s dozom humora pojašnjava procese dizajniranja interijera, a sugestivnim ilustracijama otvara svoj svijet ideja. Ilustracije su bazirane na uzorcima te međusobnom spajanju boja i oblika u prostorno nadrealnu priču. Radionice se odvijaju prema planu upoznavanja s dizajnom, iskustvima i doživljajem prostora te čitanjem priče Mala Mica, dizajnericaPolaznici radionice postaju dizajneri koji pomoću kreativnog pribora za crtanje, osmišljavaju uzorke/dezene te ih primjenjuju u različitim kontekstima oblika i površina. 

Marija Gradečak je završila studij primijenjene umjetnosti u Ljubljani. Razvila se u profesionalnu dizajnericu, čija su područja djelovanja – tekstil, produkt-dizajn, ilustriranje i dizajn interijera (unutarnjeg prostora). Izlagala je na skupnim izložbama, dizajnerskim manifestacijama te sajmovima u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Poljskoj, Italiji i Sjedinjenim Američkim državama. Dobitnica je druge nagrade Lorenzo il Magnifico u kategoriji tekstilne umjetnosti na Bijenalu suvremene umjetnosti u Firenci 2017. te zlatne plakete Mobil optimum 2016, za inovativan razvoj i kvalitetu proizvoda “Lap” na Ambienti u Zagrebu. Objavila je dvije skupne zbirke poezije, a u 2020. i autorski prvijenac, slikovnicu za djecu Mala Mica, dizajnerica. Nakon dugogodišnjeg iskustva kao in-house dizajnerica u tekstilnoj industriji, svoju samostalnu karijeru razvija u proizvodima i dizajnerskim edukacijama za djecu te dizajnu interijera. Kaže da je dio njene osobnosti i sportski avanturistički duh koji ju vodi na duga planinarenja i letenja paraglajderom.

Paraglajding nam baš moći pokazati na Zoomu, ali, ali…optimisti smo.   

Osnovne informacije:

radionica dizajniranja

lokacija: Zoom soba

namijenjeno: mlađi osnovnoškolci

vrijeme održavanja: četvrtak, 22. 4. u 18

prijave: prijave.programi@gkri.hr

Događanje se odvija kao dio Tjedna dobre Dječje knjige Gradske knjižnice Rijeka uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije te je dio obilježavanja Godine čitanja 2021. Cjeloviti program provjerite u našem Brickzineu.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content