Prilikom odavanja počasti novorođenoj princezi Aurori, nepozvana se pojavljuje zla vila Zlurada koja iz ljutnje i osvete na nju baca zle čini. Na svoj šesnaesti rođendan, Princeza bi se trebala ubosti vretenom u prst i umrijeti. Srećom, u blizini se nalaze i tri dobre vile, koje uspijevaju ublažiti kletvu te odvode princezu duboko u šumu gdje ona u tajnosti odrasta. Na njen šesnaesti rođendan, vile je odluče ponovno ujediniti s roditeljima, no kletva se donekle obistini te cijelo kraljevstvo utone u stoljetni san, onaj koji može prekinuti samo jedan princ i iskreni poljubac ljubavi.

Trnoružica je posljednja ekranizacija bajke u produkciji samog Walta Disneyja, a nastala je prema priči Charlesa Perraulta, jednog od najprevođenijih francuskih književnika čije su bajke (Crvenkapica, Mačak u čizmama, Pepeljuga) klasici dječje književnosti.  Osim čarobne animacije te pomnog karakternog portretiranja likova, film krase prekrasne glazbene kulise, nominirane za nagrade Oscar i Grammy.

Film ima podnaslove na hrvatskom jeziku.

Termini prikazivanja u ožujku:

Subota, 26.3.2022. u 15:00

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 25 kn

Izvorni naziv: Sleeping beauty

Režija: Clyde Geronimi, Les Clark, Hamilton Luske, Wolfgang Reitherman

Scenarij: Erdman Penner, Charles Perrault, Joe Rinaldi, Winston Hibler, Bill Peet, Ted Sears, Ralph Wright, Milt Banta

Uloge (glasovi): Mary Costa, Bill Shirley, Eleanor Audley

Glazba: George Bruns

Produkcija: Walt Disney Productions, Walt Disney Animation Studios

Distribucija: Filmbankmedia / Continental film

Trajanje: 75 min

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content