Pripremite se za veličanstvenu polarnu avanturu zvanu Titina: Avantura na Sjevernom polu, vlastoručno crtani animirani film čiji je proces nastanka trajao čak osam godina, a danas slovi za jednog od glavnih kandidata za nagradu Oscar 2024. godine.

Početkom 20. stoljeća mnogi norveški istraživači upustili su se u otkrivanje Sjevernog pola, do tada potpuno neistraženog područja na Zemlji. Jedan od najslavnijih bio je Roald Amundsen, slavni Norvežanin koji se 1926. godine skupa s Talijanom Umbertom Nobileom i njegovim danas već slavnim psićem Titinom upustio u avanturu osvajanja Sjevernog pola putem cepelina. Animirani film Titina: Avantura na Sjevernom polu zabavna je i uzbudljiva istinita priča o tom gotovo zaboravljenom putovanju.

Riječ je o šarmantnom portretu apsurdnih avantura i ljudskih emocija prikazanih direktno kroz oči malog, iznimno simpatičnog terijera Titine.

Film se prikazuje na originalnom norveškom jeziku s hrvatskim titlovima.

Termini prikazivanja:

petak, 6. listopada u 19 sati

nedjelja, 10. listopada u 19 sati

nedjelja, 15. listopada u 19 sati

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 4 EUR (30,14 HRK)

Žanr: animirani, avantura

Originalni naziv: Titina

Godina: 2022.

Zemlja: Norveška

Režija: Kajsa Næss

Glasovi: Jan Gunnar, Røise Kåre Conradi, Anne Marit Jacobsen

Scenarij: Kajsa Næss, Per Schreiner

Animacija: Emma McCann

Montaža: Andres Bergland, Jens Christian Fodstad, Zaklina Stojcevska

Glazba: Kåre Vestrheim

Produkcija: Mirkofilm, Vivi Film

Distribucija: MCF

Trajanje: 91 min

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content